Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția londoneză dă iama în rețelele de prostituție. 14 românce eliberate dintr-un bordel clandestin
Poliția londoneză dă iama în rețelele de prostituție. 14 românce eliberate dintr-un bordel clandestin

Poliția londoneză dă iama în rețelele de prostituție. 14 românce eliberate dintr-un bordel clandestin

Mai multe românce, obligate să se prostitueze într-un bordel clandestin, au fost eliberate de poliție în urma unei operațiuni care s-a derulat într-o suburbie londoneză.

Mai multe românce, obligate să se prostitueze într-un bordel clandestin au fost eliberate de poliția londoneză. Cu acest prilej, au fost arestați șase traficanți, membri ai unei rețele de crimă organizată.

Poliția din Londra a eliberat 14 prostituate românce obligat să întrețină relații sexuale pe bani, pentru o rețea de traficanți de persoane. Polițiștii au descins la mai multe adrese din Harrow, o suburbie din nord-vestul Londrei, după cum scrie The Independent.

Cu acest prilej, odată cu eliberarea celor 14 românce, au fost arestați patru bărbați și două femei, cu vârstele cuprinse între 22 și 37 de ani. Aceștia sunt suspecți pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Printre acuzațiile care li se aduc sunt deținerea unei persoane în stare de sclavie, trafic de persoane, folosirea unor femei ca prostituate și spălare de bani.

Arestările au fost făcute la adrese din Station Road, Hindes Road și Stirling Road din Harrow, suburbia situată la aproximativ 22 km distanță de centrul capitalei.

Raidurile au fost planificate în comun de autoritățile londoneze și de cele române.

Poliția cere ajutorul populației

Nick Bland, inspector detectiv la Poliția metropolitană, a precizat că organizații criminale aduc „sute” de femei în Marea Britanie, în fiecare an, împotriva voinței lor și le obligă să se prostitueze.

Într-o declarație publică, detectivul londonez a precizat că din estimările poliției există victime ale sclaviei modern în mai multe cartiere din Londra.

„Credem că există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra. Iar publicul le poate întâlni în fiecare zi, fără să-și dea, poate, seama, de drama acestora”, a declarat polițistul.

Poliția londoneză face apel la ajutorul publicului, care poate recunoaște și raporta orice fenomen de sclavie modernă.

„Avem nevoie de ajutorul publicului, deoarece acesta poate avea un rol important în recunoașterea și raportarea sclaviei moderne. Dacă bănuiți că cineva poate fi victima sclaviei moderne, raportați [acest lucru poliției]! Veți fi întotdeauna luați în serios și vă vom acorda protecție și sprijin”, a mai spus Nick Bland.