Evenimentul Zilei > International > Câţiva români din Spania au vrut să dea lovitura cu nişte teste PCR. Poliţia i-a prins
Câţiva români din Spania au vrut să dea lovitura cu nişte teste PCR. Poliţia i-a prins

Câţiva români din Spania au vrut să dea lovitura cu nişte teste PCR. Poliţia i-a prins

Peste 30 de români care călătoreau cu un autocar înspre România au fost reţinuţi recent la graniţa dintre Spania şi Franţa din cauza faptului aveau teste PCR pentru Covid-19 false.

Câţiva români din Spania au vrut să dea lovitura cu nişte teste PCR. Tentativa lor de a ieşi din Spania cu teste PCR false n-a avut succes pentru că autorităţile spaniole au fost alertate de cele franceze.

Oamenii legi au iniţiat verificări în zona oraşului Girona după ce fost alertaţi de omologii francezi. Forţele de ordine din Hexagon le-au semnalat spaniolilor că mai mulţi cetăţeni călătoresc spre restul Europei cu teste PCR negative.

Franţa solicită la frontieră astfel de teste în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, astfel că a cules mai multe informaţii despre fenomenul testelor PCR false. Elperiodico.com a notat că în urma acestor verificări efectuate în dimineaţa zilei de vineri, 26 martie, poliţia spaniolă a oprit în zona localităţii spaniole La Jonquera un autocar ce avea ca destinaţie România.

Câţiva români din Spania au vrut să dea lovitura cu nişte teste PCR

Cele 31 de persoane care călătoreau cu acest vehicul au prezentat certificate pentru teste PCR false şi în care se menţiona că acestea au fost efectuate în laboratoare din Spania. În spatele acestei afaceri ar putea fi o reţea din Spania care se ocupă cu falsificarea testelor PCR. Această pistă a fost întărită de faptul că, în urma contactării laboratoarelor menţionate în documente, nu au fost confirmate codurile înscrise pe testele PCR.

Codurile prezentate fie nu corespundeau emiţătorului, fie corespundeau altei persoane. Drept urmare, românii din acel autocar au fost reţinuţi şi eliberaţi după audieri. În continuare, autorităţile judiciare se vor pronunţa în acest caz, iar ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate faptele şi posibila implicare a altor persoane.

Altfel, amintim că autorităţile din Spania au lansat sâmbătă un anunţ important pentru cei care doresc să intre în ţară pe la frontiera terestră cu Franţa. Aceştia trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ Covid-19 cu cel puţin 72 de ore şi înainte de sosirea la frontiera terestră, nu doar înainte de sosirea pe cale aeriană.

Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său. Poliţia l-a prins până la urmă