Edilul din Bacău, Dan Lucian Viziteu, a spus că polițiștii locali nu vor mai da amenzi pentru nepurtarea măștii, ci vor avea discuții cu cetățenii pentru a le oferi informații cu privire la scopul pe care îl are purtarea măștii și faptul că le poate oferi o protecție sporită.

Ba mai mult, conform anunțului făcut de primar, după discuția pe care cetățenii o vor purta cu poliția locală, aceștia vor primi câte o mască din partea primăriei.

“Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie”, a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa de Facebook.

Rata de infectare în Bacău ete în scădere ușoară

Edilul a arătat că rata de infectare este scăzută în municipiul Bacău şi că este mai importantă prevenţia, în loc de aplicarea de sancţiuni.

“Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni (…) Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!”, a concluzionat primarul Viziteu.