Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția în acțiune. Ziua în care sunt prinși proxeneții. Două cazuri la București și Ploiești
Poliția în acțiune. Ziua în care sunt prinși proxeneții. Două cazuri la București și Ploiești

Poliția în acțiune. Ziua în care sunt prinși proxeneții. Două cazuri la București și Ploiești

Polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară și unul de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada 18 iunie 2020 – 02 iunie 2021, un bărbat de 47 de ani ar fi determinat și constrâns două femei să practice prostituția, prin punerea la dispoziție a două locații închiriate pe raza sectorului 3. Bărbatul ar fi intermediat întâlnirile cu diferiți clienți, prin publicarea, promovarea și plata de anunțuri pe site-uri de profil, obținând foloase patrimoniale. Bănuitul ar fi agresat fizic pe una dintre femei, provocându-i o stare de temere.

Proxenetism și conducerea autoturismului fără permis

Cercetările au debutat cu două luni în urmă, atunci când polițiști ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 s-au sesizat din oficiu privind  săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Totodată, în sarcina acestuia s-a reținut și faptul că în perioada 29 aprilie 2020 – 02 iunie 2021, în mod repetat, ar fi condus mai multe autoturisme fără a deține permis de conducere.

La data de 03 iunie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București și un mandat de aducere, persoanele implicate fiind depistate și conduse la audieri. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate mai multe telefoane care ar fi fost folosite la comiterea faptelor,  precum și o sumă de bani a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraților.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității de Analiză a Informațiilor și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată într-un comunicat transmis de DGPMB.

Proxenet reținut și la Ploiești

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce ar fi racolat o minoră, pe care, ulterior, ar fi forţat-o să practice prostituţia pe raza judeţelor Prahova şi Buzău.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT, transmis vineri AGERPRES, joi, procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna iulie 2020, inculpatul a racolat o persoană vătămată minoră pe care a determinat-o la practicarea prostituţiei, iar sumele de bani rezultate din aceasta activitate au fost însuşite în totalitate de către inculpat. Victima a fost exploatată sexual, în diferite locaţii închiriate în regim hotelier, pe raza judeţelor Prahova şi Buzău, prin intermediul unor anunţuri postate în mediul online de către inculpat”, precizează procurorii.

Totodată, bărbatul ar fi recurs la monitorizarea permanentă a victimei, fapt care i-a indus fetei o stare de temere constantă, iar, în momentul în care nu a mai dorit să continue activităţile, individul a avut un comportament violent.

„Joi, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Prahova, în urma căreia au fost puse în aplicare un mandat de aducere”, se precizează în comunicat.

DIICOT informează că, vineri, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.