Evenimentul Zilei > Actualitate > POLIȚIA dă o LOVITURĂ DURĂ GALERIILOR echipelor de FOTBAL
POLIȚIA dă o LOVITURĂ DURĂ GALERIILOR echipelor de FOTBAL

POLIȚIA dă o LOVITURĂ DURĂ GALERIILOR echipelor de FOTBAL

Poliția demarat o acțiune în urma căreia a conficat peste 60 de kilograme de torțe și fumigene, destinate galeriilor echipelor de fotbal. Zece percheziții au efectuat oamenii legii în București și în județul Ilfov la principalii furnizori de materiale pirotehnice pentru fani.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri dimineața, 10 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov,  într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni la regimul materiilor explozive.

Poliția Capitalei transmite că, din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că suspecţii, în cursul anului 2017, au achiziţionat din străinătate o cantitate însemnată de articole pirotehnice pe care le comercilizează prin intermediul mai multor persoane.

Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru EVZ, că beneficiarii torțelor și fumigenelor confiscate erau membri ai galeriilor echipelor de fotbal. Cel puțin 60 de kilograme de materiale pirotehnice au fost confiscate.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Întreaga acţiune benefiaciază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.