Evenimentul Zilei > Social > Polirom lansează Concursul de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2019
Polirom lansează Concursul de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2019

Polirom lansează Concursul de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2019

Dacă scrieți literatură pentru copii (roman și povestiri, vîrsta recomandată: 8+ ), trimiteți manuscrisul dvs. pe adresa [email protected], însoțit de o notă bio-bibliografică, pînă la data de 15 decembrie 2019 și puteți intra în portofoliul colecției „Junior” a Editurii Polirom, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Manuscrisele se trimit exclusiv în format electronic – minimum 200.000 de semne, cu diacritice. Concursul se adresează atît autorilor publicați, cît și debutanților. Juriul va fi format din scriitoarea și traducătoarea Veronica D. Niculescu, Raluca Selejan și Oana Doboși-Potcoavă de la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara, precum și din membrii redacției Polirom Junior.

Editura Polirom va anunța manuscrisele cîștigătoare pînă la data de 1 martie 2020, iar premiul va consta în publicarea și lansarea lor la Salonul Internațional de Carte „Bookfest”, ediția 2020.

Cîștigătorul primei ediții a concursului (2018) a fost Călin Torsan pentru romanul Vrăjitorul dințos, iar Diana Geacăr a obținut o mențiune specială a juriului – romanul Ce văd dragonii.