Pe lângă pericolele la care se supun jucătorii deja împătimiţi de Pokemon Go, care nu se mai uită pe unde merg şi pe unde ajung, problema mai gravă pare a fi cea a securităţii datelor şi a confidenţialităţii în mediul online, conform unui material publicat de site-ul iflscience.com. Adam Reeve, cercetător la o firmă de cibersecuritate, a postat pe platforma de microblogging Tumblr o explicaţie a modului în care securitatea datelor personale poate fi compromisă prin instalarea acestui joc.

Pentru a juca acest joc este nevoie de crearea unui cont pe site-ul pokemon.com sau, aşa cum au făcut deja mulţi jucători din comoditate, înregistrarea ca player se poate face şi prin contul de Google. Ori acceptarea acestei opţiuni "comode" deschide pentru Niantic, compania care a dezvoltat acest joc, accesul complet la contul respectiv de Google – adică pot fi accesate documentele din Google drive, poate fi examinat istoricul căutărilor cu motorul Google sau pot fi văzute fotografiile din Google photos. De asemenea, este important de precizat că în situaţia în care serverele companiei Niantic ar ceda în faţa unui atac al hackerilor, toate aceste informaţii personale cu privire la jucătorii înregistraţi de Pokemon Go vor fi compromise.

Reprezentanţii Niantic au dat publicităţii un comunicat în care precizează că "Google a verificat faptul că nicio altă informaţie nu este primită sau accesată de Pokemon Go sau de Niantic. Google va reduce accesul Pokemon Go doar la informaţiile de bază din profilul utilizatorilor care, la rândul lor, nu vor trebui să ia nicio măsură", aceste actualizări şi modificări realizându-se automat.