Evenimentul Zilei > Politica > PNL și UDMR au ajuns la cuțite. „Ați acționat cu cheița de la Budapesta”. „Minte cu nerușinare”
PNL și UDMR au ajuns la cuțite. „Ați acționat cu cheița de la Budapesta”. „Minte cu nerușinare”

PNL și UDMR au ajuns la cuțite. „Ați acționat cu cheița de la Budapesta”. „Minte cu nerușinare”

Conducerea PNL Satu Mare a anunțat ruperea alianței de guvernare locală. La scurt timp, liderul PNL și președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, și-au aruncat cuvinte dure.

Conducerea PNL Satu Mare a decis ruperea alianței de guvernare locală, marți, într-o ședință a Biroului Politic Județean. Chiar Adrian Cozma a făcut anunțul, iar președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, nu a rămas indiferent la cele auzite.

„Filiala județeană PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor din funcțiile de conducere din Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare. Principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest”, a declararat liderul PNL Satu Mare într-o conferință de presă, marți. La scurt timp, Adrian Cozma a acuzat UDMR că a impus cunoașterea limbii maghiare pentru a benefia de un loc la primărie. „Minte cu nerușinare”, a intervenit, tot prin telefon, președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki.

„Ați acționat cu cheița de la Budapesta”, l-a acuzat liderul PNL, în timp ce liderul UDMR i-a spus acestuia că „s-a întors la un discurs retrograd”.

„Noi dacă facem o parcare în centrul Satu Mare trebuie să o concesionăm unei firme din Ungaria”, a mai acuzat liderul PNL Adrian Cozma. Președintele UDMR Satu Mare a mai precizat și că de luni, la Satu Mare, funcționează o nouă majoritate UDMR-PSD-PMP și l-a acuzat pe liderul PNL Satu Mare că se află deja în campanie.

PNL și UDMR au ajuns la scandal

„S-a format o nouă coaliție. Am semnat de ieri un protocol de colaborare cu PSD și PMP. Toată discuția a început când s-a format o coaliție la nivel național, PSD a solicitat o poziție de vicepreședinte, liberalii nu au știut la care vicepreședinte să renunțe. Îmi pare foarte rău că s-a întrerupt o colaborare foarte bună cu unii dintre vicepreședinți. Iar noi vom colabora foarte bine cu consilierii care sunt constructivi. Din păcate astăzi a plecat chiar o persoană foarte competentă din cauza unor intrigi personale ale domnului Cozma care este de astăzi în campanie”, a declarat Csaba Pataki, președintele UDMR Satu Mare.

PNL consideră că UDMR „are dublă comandă” și că lucrurile s-au înrăutățit din cauza membrilor din partid. „PNL Satu Mare nu poate gira derapajele administrației totalitare UDMR.(…) Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu ar fi fost asta neapărat o problemă, să cunoască și cinci limbi, însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu. Încălcarea repetată a accesului la informații publice. (…) Mai mult, vorbim de întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului. (…) Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală”, a declarat Adrian Cozma, potrivit DIGI24.