Evenimentul Zilei > EVZ Play > Ar trebui să plece UDMR din Guvern? Doru Bușcu: „E o farsă care s-a dus până la capăt”
VIDEO

Ar trebui să plece UDMR din Guvern? Doru Bușcu: „E o farsă care s-a dus până la capăt”

De ce se organizează alegeri în România? Ca să știm cu cine va intra UDMR la guvernare.

Gluma care se spune la fiecare 4 ani a început să se îngroașe, mai ales, în urma ultimelor declarații făcute de Viktor Orban în România, aprobate și chiar aplaudate de reprezentanți ai Uniunii Democrate a Maghiarilor.

„E o relație de luare de mită acolo. Faptul că Budapesta sponsorizează acțiunile. Astăzi se pare că s-a ajuns la o cifră a acestor fonduri, încât ăștia nu mai catadicsesc să răspundă în fața celor la care erau obligați să răspundă. Nu răspund presei, nu răspund partenerilor de coaliție, nu fac nicio declarație.”, se arată revoltat jurnalistul Doru Bușcu, invitat în podcastul EVZ Capital „România lui Cristache”.

Doru Bușcu: „Nu mai trebuie aduși la guvernare

UDMR e clar că este un partid, un pic, împotriva firii, pentru că un partid etnic este o contradicție de termeni, partidul angajând alți termeni de selecție decât etnia. Noi ne prefacem că așa e, foarte bine. Eu cred că nu mai trebuie aduși la guvernare. Dacă îi votează cetățenii maghiari din Harghita, Covasna, Mureș, să meargă, să intre în Parlament. Dar nu trebuie să mai intervină nici SRI, nici partidele mari, PNL și PSD, nici STS când se stabilește scorul, că așa au ajuns în Parlament. E o farsă care ajunge, gata, s-a dus până la capăt.”, este de părere redactorul-șef Cațavencii.

Cei mai abili politicieni din România?!

„La început, în anii 90, prin oamenii pe care i-a împins în față, oamenii de la UDMR au arătat multă inteligență politică, erau mai spălați, erau mai deștepți. Erau niște oameni cu care-ți făcea plăcere să vorbești, într-un mare contrast cu oamenii din PDSR, FSN, care erau direct cu minerii… Ăștia erau la cravată, la costum, erau europeni, veneau din elita maghiară, oameni care aveau un pas în fața elitei românești.”, amintește Doru Bușcu.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]