Evenimentul Zilei > Politica > PNL şi-a făcut planul pentru Cotroceni. Delegația va prezenta președintelui Iohannis noul premier. Cine este alesul
PNL şi-a făcut planul pentru Cotroceni. Delegația va prezenta președintelui Iohannis noul premier. Cine este alesul

PNL şi-a făcut planul pentru Cotroceni. Delegația va prezenta președintelui Iohannis noul premier. Cine este alesul

Delegația care va participa la consultările de la Cotroceni va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu. Aceştia au deja oferta pentru funcția de premier pe care o vor prezenta președintelui Iohannis.
Propunerea va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional. Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.
Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL, au transmis liberalii.

Propunerea de premier a PNL -ului este Florin Cîţu

”Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis, în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Naţional al PNL, pentru funcţia de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, să fie preşedintele PNL, Florin Cîţu”, au mai precizat liberalii.

Aceştia anunţă că delegaţia care va reprezenta PNL la consultările convocate de preşedintele României este formată din: preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi prim-vicepresedintii: Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Consultările de la Cotroceni încep luni, de la ora 12:00, cu liberalii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Cernavodă, că va începe consultările cu partidele, pentru formarea unui nou Guvern, luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Mai precis, consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.
Reamintim că Guvernul Cîțu a căzut în urma moţiunii de cenzură iniţiată de PSD, care a trecut marți în Parlament, cu 281 de voturi „pentru”.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: