PNL amenință Guvernul cu moțiune de cenzură. La cine a apelat Raluca Turcan pentru susținere

PNL amenință Guvernul cu moțiune de cenzură. La cine a apelat Raluca Turcan pentru susținere

PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, iar discuţii pe această temă vor avea loc joi în partid, a anunțat președintele interimar, Raluca Turcan. Liberalii vor să sancționeze astfel încercările Guvernului Grindeanu de a modifica legislația penală. O moțiune de cenzură este adoptată cu majoritatea voturilor senatorilor și deputaților. Numai că, majoritatea parlamentară este deținută de PSD alături de ALDE.

Liderul interimar al PNL a făcut apel la USR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Totodată, Raluca Turcan a anunțat că va participa la protestul ce va avea loc duminică seara în Bucureşti ca urmare a încercărilor de schimbare a legislaţiei penale. 

"Majoritatea PSD - ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din această ţară", a adăugat preşedintele interimar al liberalilor.  Potrivit acesteia, ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale nu au avut ca scop rezolvarea problemelor concrete din penitenciare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cele două ordonanţe - cea privind graţierea şi cea privind modificarea Codului penal - nu sunt despre capacitatea administrativă de a rezolva problema din penitenciare. Cinci cazărmi dacă ar fi transformate în facilităţi moderne de detenţie - problema ar fi cu mult rezolvată. (...) Pe cei din PSD-ALDE nu îi interesează rezolvarea reală a acestor probleme (...), pe ei îi interesează doar salvarea din închisori a celor care se află în clientela lor politică, a celor care fac parte din grupul de privilegiaţi ai acestei ţări'', a spus Turcan.