Evenimentul Zilei > Politica > PNL amenință Guvernul cu moțiune de cenzură. La cine a apelat Raluca Turcan pentru susținere
PNL amenință Guvernul cu moțiune de cenzură. La cine a apelat Raluca Turcan pentru susținere

PNL amenință Guvernul cu moțiune de cenzură. La cine a apelat Raluca Turcan pentru susținere

PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, iar discuţii pe această temă vor avea loc joi în partid, a anunțat președintele interimar, Raluca Turcan. Liberalii vor să sancționeze astfel încercările Guvernului Grindeanu de a modifica legislația penală. O moțiune de cenzură este adoptată cu majoritatea voturilor senatorilor și deputaților. Numai că, majoritatea parlamentară este deținută de PSD alături de ALDE.

Liderul interimar al PNL a făcut apel la USR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Totodată, Raluca Turcan a anunțat că va participa la protestul ce va avea loc duminică seara în Bucureşti ca urmare a încercărilor de schimbare a legislaţiei penale. 

"Majoritatea PSD – ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din această ţară", a adăugat preşedintele interimar al liberalilor.  Potrivit acesteia, ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale nu au avut ca scop rezolvarea problemelor concrete din penitenciare. 

"Cele două ordonanţe – cea privind graţierea şi cea privind modificarea Codului penal – nu sunt despre capacitatea administrativă de a rezolva problema din penitenciare. Cinci cazărmi dacă ar fi transformate în facilităţi moderne de detenţie – problema ar fi cu mult rezolvată. (…) Pe cei din PSD-ALDE nu îi interesează rezolvarea reală a acestor probleme (…), pe ei îi interesează doar salvarea din închisori a celor care se află în clientela lor politică, a celor care fac parte din grupul de privilegiaţi ai acestei ţări'', a spus Turcan.