Evenimentul Zilei > Politica > PMP decide duminică cum va vota la moțiunea de cenzură. Scenariile posibile
PMP decide duminică cum va vota la moțiunea de cenzură. Scenariile posibile

PMP decide duminică cum va vota la moțiunea de cenzură. Scenariile posibile

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a afirmat vineri că partidul său va decide duminică ce va face în ziua votării moţiunii de cenzură.

 

El ia în calcul dacă va participa la vot sau nu, susținând că această iniţiativă este „o mişcare sinucigaşă pe care o propune PSD” în actualul context sanitar, economic şi social.

„Nu văd rostul acestei moţiuni de cenzură. Noi vom avea duminică o şedinţă în cadrul grupurilor reunite ale parlamentarilor PMP şi vom lua o decizie cu privire la acest subiect. Dar vă spun, în momentul de faţă, că, politic, considerăm o mişcare sinucigaşă pe care o propune PSD, pe care nu o putem susţine şi din principii politice, dar nici nu-i vedem utilitatea într-un asemenea moment în care trebuie să ne preocupăm cum îi susţinem pe cetăţeni, ce măsuri putem propune pentru a salva locurile de muncă, cum putem susţine mediul de afaceri, cum putem atrage fondurile europene. (…) Mesajul meu politic este cât se poate de clar: nu o să vedeţi PMP lângă PSD”, a afirmat Tomac, potrivit Agerpres.

În opinia liderului PMP, depunerea acestei moţiuni de cenzură în condiţiile unei crize politice suprapuse peste o criză sanitară şi o alta economică indică iresponsabilitate şi rupere de realitate, în condiţiile în care peste câteva luni vor avea loc alegeri parlamentare „şi în urma acestui scrutin vom şti exact cine este capabil şi are mandat din partea cetăţenilor să formeze un nou Executiv”.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis joi ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni de la ora 14.00.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută.

PNL a depus la Curtea Constituţională o sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură. PNL susţine că o moţiune nu poate fi depusă într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, cum s-a întâmplat acum, ci doar în cele două sesiuni ordonare anuale ale Legislativului.