Fostul ministru al Justiției din cabinetul Cioloș, Raluca Prună, a anunțat, ieri, că se desparte de PLUS, deoarece consideră că declarațiile Oanei Bogdan referitoare la proprietate, sunt „neserioase și nesusținute de vreo statistică”. „Mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intră captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România. Problema României nu este renunțarea la proprietate, ci în primul rând repararea efectelor naționalizării – neterminată la aproape 30 de ani de post comunism. Asta aș fi vrut să aud de la PLUS în materia proprietății, ca jurist și ca votant”, a declarat Prună. Fostul ministru a mai spus că în România se alunecă în mod periculos în zone în care se pun în discuție subiecte serioase, precum proprietatea, prin discursuri neserioase și nesusținute de vreo statistică. Aceasta deplânge soarta PLUS care „s-a lăsat târât într-un asemenea scandal”.

Sexo-marsismul din PLUS

Fostul ministru pentru Societatea Informațională din cabinetul Cioloș, Marius Bostan, s-a declarat siderat și a avut o declarație dură. „Ion Ilici Iliescu spunea «proprietatea este un moft» într-un anumit context privind retrocedările. Acum văd că unii gândesc mult mai departe și sunt mai de stânga decât tătucul și spun că se va desființa. Alături de agricultură. Și vom elibera toți porcii domesticiți care se vor sălbătici. Eu nu cred că acești porci se pot înmulți necontrolat și vor putea câștiga și alegerile în anumite teritorii, dar totuși poate cineva va scrie o carte despre această imaginară Nouă Fermă – 2084. Fiind a doua carte pe subiect cred că se va numi Ferma Proștilor cu Diplomă”, a declarat, tot ieri, fostul ministru. Marius Bostan a devenit ironic în legătură cu alte declarații ale Oanei Bogdan referitoare la arhitectura viitorului. „În timpul vieții mele voi încerca să nu ajungem să mâncam numai ce culegem și nu vom trăi în grupuri în loc de cupluri. Se pare că sexo-marxismul prinde teren din ce în ce mai mult. Din nou.

Nu vă spun cum va arăta arhitectura viitorului. Totul o fermă uriașă unde Guvernul va administra terenurile. Va fi totul sistematizat. Nu numai la noi ci pe tot teritoriul Uniunii. Oare cine va fi Komisar?”, a afirmat Bostan.

Fostul ministru a explicat că nu este membru PLUS, dar a fost asaltat de prieteni, și ei stupefiați de ceea ce se întâmplă în partidul lui Dacian Cioloș, care nu reacționează la afirmațiile făcute de cea pe care a prezentat-o drept „roata motrice” a partidului. „Nimeni nu o poate opri, se pare”, a conchis Marius Bostan.

Potrivit unor surse apropiate partidului, în lipsa unui program politic coerent, liderii PLUS mizează pe „marketingul rumorii”.