Zeci de case au fost inundate, arată autoritățile locale, prin vocea purtătorului de cuvânt  al Sistemului de Gospodărire a Apelor din Bistriţa-Năsăud, Dorel Ruşti.

În localitatea Budacu de Jos sunt 30 de case inundate, după ce râul Budac a ieșit din matcă, e situația de azi dimineață, de la ora șapte, potrivit Agerpres.

Șase familii din această localitate au fost evacuate. Râul Șieu a depășit, la fel, cota de normalitate. 

Nenorocirea a venit și peste locuitorii din Dumitra, unde 20 de locuințe sunt inundate. La fel comuna Șieuț, unde 40 de case sunt afectate de apă. În Monor 30 de locuințe au căzut victime potopului. În Mărișelu, aceeași situație, cu 18 case inundate.

Râurile au devenit nervoase după precipitațiile abundente din ultimele ore. Numai în zona comunei Șieuț s-au înregistrat 51 de litri pe metru pătrat. 

În comuna Mărișelu apa venită peste case măsoară un metru și jumătate adâncime, iar patru oameni aflați în pericol au fost salvați de echipa locală de intervenție, formată din voluntari.

Situația e la fel de gravă și în județul Mureș, în comuna Hodoșa nu mai puțin de șase familii părăsindu-și locuințele, afectate de inundații.

"După o primă estimare situaţia este următoarea: în localitatea Iara de Mureş a intervenit SVSU Gorneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi un beci; 

în localitatea Nadăşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri; în localitatea Petelea s-a intervenit în cooperare cu SVSU pentru evacuarea apei din o şcoală şi 4 beciuri; 

în localitatea Hodoşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, iar 6 familii s-au autoevacuat la rude; în localitatea Sâmbriaş au fost afectate aproximativ 60 curţi; 

în localitatea Dumbrava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 beciuri; 

în localitatea Vălenii de Mureş a intervenit SVSU Brâncoveneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte; 

în municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeţ şi au fost afectate 5 curţi; în localitatea Brâncoveneşti au fost afectate aproximativ din 80 curţi", arată comunicatul ISU Mureș.

Aproape 80 de case sunt inundate în comuna Brâncovenești. În Hodoșa sunt raportate 100 de gospodării inundate. În satul Sâmbriaș – 20 de case în aceeași situație.