Municipiul Constanța este sub avertizare cod galben de ploi, până la ora 23:00. În această după amiază, ploaia în averse  și vântul puternic au alungat turiștii de pe plajă. Pentru prevenirea inundațiilor în porțiunile cu probleme din oraș, lucrătorii Serviciului de Protecție Civilă din Primăria Constanța împreună cu militari ai ISU au montat, în zonele nevralgice din oraș, un număr de 10 diguri de protecție la intersecții.

Sute de saci cu nisip au distribuiți către asociațiile de proprietari din zonele cu potențial inundabil, iar pe unele străzi au fost montate bariere din saci cu nisip. Cu toate măsurile de protecție, au fost intersecții unde canalizările nu au mai putut face, dând pe dinafară, înspre Delfinariu, în centru și spre intersecția de la Dacia.

Echipele de la Regia Județeană de Apă au acționat, însă, rapid, pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, cu 10 vidanje. Și pe DN39, centrul comunei Tuzla a fost inundat de cantitățile mari de precipitații iar în stațiunea Techirghiol, tot în centru, apa de la ploaie a format un lac, ajungând până la genunchi. Echipele de la ISU nu au fost solicitate pentru a interveni cu pompe de evacuare.

 

Te-ar putea interesa și: