Plenul Camerei Deputaților a respins propunerea PNL de suspendare a ședinței
Editura Evenimentul si Capital

Plenul Camerei Deputaților a respins propunerea PNL de suspendare a ședinței

Autor: | | 0 Comentarii | 321 Vizualizari

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, prin vot, propunerea PNL de suspendare a şedinţei plenului, precum şi pe cea a USR de amânare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor şi modificării Legii ANI, potrivit Agerpres.

„În baza art. 91 alin. 3, vă solicităm sistarea şedinţei de astăzi. După momentul în care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului nostru, la momentele care au marcat pozitiv istoria noastră ca naţie, cred că se impune ca şedinţa de astăzi, care se prefigurează a fi una concentrată pe proiecte care nu au legătură cu interesul naţiunii române, ci cu un interes mai restrâns, să suspendăm această şedinţă, să reflectăm la ceea ce înseamnă România puternică, unită, solidară, a interesului celor mulţi şi nu a interesului personal. Să reflectăm şi să ne întâlnim la o altă şedinţă a Parlamentului în care să putem pune pe masa dezbaterii proiecte care să îi vizeze pe cei din afara Parlamentului şi care privesc cu încredere spre această instituţie că se poate concentra pe probleme serioase, probleme care ţin de bunăstarea şi de viitorul lor", a declarat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

Solicitarea PNL a fost respinsă. S-au înregistrat 67 de voturi „pentru" şi 124 voturi „împotrivă".

Totodată, plenul Camerei Deputaților a respins şi propunerea liderului deputaţilor USR, Cristian Seidler, de amânare discutării punctelor 2 şi 3 de pe ordinea de zi.

„Dacă aţi respins ca şedinţa de astăzi să nu mai aibă loc, vă propun, în acelaşi spirit în care chiar şi partidul dumneavoastră a anulat mitingurile, în acelaşi spirit în care organizaţiile civice au anunţat sistarea oricăror proteste în contextul încetării din viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai şi au făcut un apel pentru a fi stopate măcar în această perioadă acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune. Ştiind că punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi sunt exact cele care ar putea genera tensiuni de care nu avem nevoie acum, vă propun să eliminăm punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi", a declarat Seidler.

Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, la punctele 2 şi 3, se află propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, respectiv Statutul judecătorilor şi procurorilor.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate