Evenimentul Zilei > Economie > PlayStation 4, cea mai vândută consolă a anului
PlayStation 4, cea mai vândută consolă a anului

PlayStation 4, cea mai vândută consolă a anului

Consola Sony PlayStation 4 este lansată oficial în noiembrie 2014 în America de Nord, fiind disponibilă în peste 100 de ţări din Europa şi Asia.

Vânzările globale cumulate de console pentru jocuri video PlayStation 4 au trecut duminică pragul de 10 milioane de exemplare, Sony reuşind să vândă şi peste 30 de milioane de jocuri.

Lansată iniţial pe piaţa din America de Nord în data de 15 noiembrie 2014, în prezent PlayStation 4 este disponibilă în peste 100 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia. Deşi compania Nintendo a lansat consola Wii U cu un an în urma celor de la Sony, aceştia au reuşit să vândă doar şapte milioane de unităţi în prezent, iar Microsoft a trecut pragul de cinci milioane de console Xbox One.

Specialiştii consideră că succesul Sony stă în preţ, consola celor de la Sony fiind cu 100 de dolari mai ieftină decât Xbox One, ultima consolă a celor de la Microsoft.

Deşi au apărut generaţii noi de console pentru pasionaţi, recordul pentru cele mai multe unităţi vândute în întreaga lume este deţinut în continuare de compania japoneză, cu 155 de milioane de exemplare PlayStation 2.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.