Modificări la plata rovinietei. Beneficii pentru șoferi

Modificări la plata rovinietei. Beneficii pentru șoferi Camioane. Sursa foto: Pixabay

Rovinieta ar putea fi achitată și după ce șoferii au circulat pe drumurile publice, prevede un proiect de lege depus n Parlament. Astfel, achitarea taxei de drum ar trebui să fie posibilă în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale.

Rovinieta ar putea fi achitată și după ce șoferii au circulat pe drumurile publice. Proiect de lege

Rovinietă, CNAIR

Rovinieta. Sursa foto: arhiva EVZ

La acest moment, legea prevede că plata rovinietei se realizează anterior utilizării reţelei de drumuri naţionale. În plus, dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea rovinietei în baza de date a SER.

Practic, utilizatorul de autovehicul care, din diferite motive, a uitat să îşi plătească rovinieta este amendat automat, fără a avea posibilitatea de a remedia această situaţie care are la bază neatenţia şi nu reaua-credinţă a utilizatorului”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

În ceea ce privește plata taxei de pod de la Feteşti,  conducătorii auto au osibilitatea să plătească taxa de trecere înainte, în momentul în care trec sau până la 24 de ore după trecerea podului, se arată în proiectul de lege mai sus menționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parlamentarii spun că această modificare la plata rovinietei îi ajută pe cetățenii corecți.

Beneficiile șoferilor la plata rovinietei

renault, mașină

Sursa foto: Unsplash

„Considerăm că se impune modificarea legii în sensul de a da posibilitatea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale. O astfel de măsură vine în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi şi ar reprezenta încă un pas în direcţia corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online”, mai arată iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege privind plata rovinietei  va intra în dezbaterea Senatului, apoi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional.