O delegaţie a televiziunii publice, condusă de Irina Radu, preşedinta TVR, s-a deplasat la începutul săptămânii la Braşov pentru o primă discuţie pe această temă cu autorităţile locale. Reluarea festivalului trebuie discutată şi în Consiliul de Administraţie al TVR, cel care are ultimul cuvînt în acest sens. „Din partea Municipalităţii, i-am asigurat de tot sprijinul, mai ales că din studiul de consum cultural a reieşit că braşovenii sânt interesaţi de acest eveniment“, a declarat ieri primarul George Scripcaru, după întalnirea cu delegaţia TVR.

Printre noutăţile pe care le poate aduce noua ediţie se numără: mutarea evenimentului din Piaţa Sfatului şi găsirea unor spaţii care să permită accesul unui număr mai mare de persoane. O altă inovaţie gândită pentru noua ediţie este o posibilă colaborare internaţională în vederea organizării concursului: „Neau spus că vor iniţia discuţii cu alte televiziuni din Europa, care să sprijine organizarea părţii de competiţie a «Cerbului de Aur»“, a mai spus primarul care a confirmat că Municipalitatea este interesa- tă de acest proiect. Una dintre variantele de implicare a Primăriei Braşov într-o eventuală organizare a „Cerbului de Aur“ ar însemna o co-finanţare a evenimentului, spun reprezentanţii administraţiei locale. „Există posibilitatea finanţării evenimentului, pe Ghidul cultural 2017. TVR poate depune un proiect care să intre în evaluare“, a mai precizat primarul pentru Monitorul Expres.


„Ne-au spus că vor iniţia discuţii cu alte televiziuni  din Europa, care să sprijine organizarea părţii de competiţie a «Cerbului de Aur»”


Ultima ediţie a festivalului- concurs de interpretare „Cerbul de Aur“ a avut loc în anul 2009. Printre artiştii care au urcat de-a lungul timpului pe scena „Cerbului de Aur“, în concert sau în concurs, s-au numărat Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family sau Patricia Kass.