Planta otrăvitoare care trebuie aruncată din bucătărie. Conține un compus chimic periculos

Planta otrăvitoare care trebuie aruncată din bucătărie. Conține un compus chimic periculosSursă Dreamstime

Multe persoane țin în bucătărie o anumită plantă fără să știe că este extrem de periculoasă. Aceasta conține un compus chimic periculos și trebuie aruncată cât mai repede.

Pătrunjelul este bogat în vitamina C, poate fi un întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun regenerator capilar. Cu toate astea, el este și otrăvitor, iar oamenii trebuie să-l arunce cât mai repede din bucătărie.

Botanischer Sondergarten Wandsbek a declarat că pătrunjelul este planta otrăvitoare a anului 2023. Oleandrul s-a clasat pe locul al doilea, iar macul de porumb a fost pe locul trei. Pătrunjelul se folosește în multe rețete, dar puțini știu că acesta devine periculos în al doilea an după înflorire.

În primul an se formează baza de frunze pe care le mâncăm, dar în al doilea an, apar semințele care conțin apiol, un compus chimic aromat care este otrăvitor. Apiolul acţionează asupra fibrelor musculare netede ale vezicii urinare, intestinelor şi în special a uterului. El poate provoca reacții alergice, leziuni ale rinichilor și ficatului. Apiolul prezintă, de asemenea, efecte psihoactive. Mai mult, Serviciul Federal Rus a introdus pătrunjelul pe lista plantelor care conțin substanțe otrăvitoare și intoxicante.

Când este sănătos pătrunjelul

Pătrunjelul este sănătos doar înainte de înflorire. El conține multe vitamine, minerale și oligoelemente. Există și multe leacuri cu pătrunjel pentru a trata diabetul, hipertensiunea arterială sau problemele renale. Această plantă are și clorofilă și ajută detoxifierea organismului.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Pătrunjelul conține:

• Vitamina C (1/3 cană de pătrunjel conține mai multă vitamină C decât o portocală)

• Vitamina K (bună pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui)

• Beta-caroten, un antioxidant și imunoprotector

• Calciu (1 ceașcă de pătrunjel are aceeași cantitate de calciu ca o cană de lapte)

• Potasiu (500 mg potasiu în 100 de grame de pătrunjel)

• Fier (mai mult decât în ​​carnea roșie)

• Fibră (excelentă pentru prevenirea constipației și îmbunătățirea funcției intestinului gros)

• Bor (luptă împotriva efectelor menopauzei și previne osteoporoza)

• Fluor (întărește oasele)

• Clorofilă (îi conferă culoarea verde și are proprietăți antiseptice și purificatoare)

Cu toate astea, pătrunjelul trebuie aruncat în al doilea an pentru a nu vă confrunta cu probleme de sănătate, potrivit InFranken.de

Ne puteți urmări și pe Google News