Planta care aduce bogăție. De ce trebuie să o ai în casă și cum se întreține

Planta care aduce bogăție. De ce trebuie să o ai în casă și cum se întrețineSursa foto: dreamstime.com

Există o plată a banilor, cunoscută sub numele de Crassula ovata sau „copacul banilor”. Ea este destul de populară și este posibil să o ai deja în locuința ta, însă fără să știi ce este cu adevărat. Se spune că această plantă poate aduce bunăstarea casei în care se află. În unele țări ea este oferită ca dar de nuntă.

Crassula ovata este o plată care poate aduce bunăstarea casei în care ea se află. Mulți români o au în casă, însă puțini știu ce poate face aceasta și faptul că ea este răspunzătoare pentru energia pozitivă a locatarilor. Plata nu este greu de întreținut și are o longevitate remarcabilă. Pentru că este considerată „copacul banilor”, în multe țări este oferită ca dar de nuntă, pentru a aduce prosperitate noii familii.

„Planta banilor” nu este deloc pretențioasă, fiind extrem de ușor de întreținut. Totuși există un secret pentru ca ea să aducă acea prosperitate pentru care este renumită. Cel mai important este locul în care ea este așezată în casă. Potrivit regulilor aplicate în Feng Shui, cel mai bun loc este în apropierea locului unde ții banii sau într-un birou. Nicidecum nu este indicat să ții Crassula ovata în dormitor.

Nu doar locul este important pentru această plantă. Ea trebuie poziționată către nord, dacă este așezată lângă o fereastră și mare atenție să aibă expunere indirectă la lumină.

Pentru a atrage sporul casei, „planta banilor” trebuie plantată într-un ghiveci roșu, maro, negru, argintiu sau auriu. După ce am ales culoarea ghiveciului, trebuie să punem în acesta șase monede și să avem în minte o persoană extrem de bogată, sănătoasă și fericită pe care o admirăm. În acest mod, ai șanse ca plata să își aducă norocul persoanei la care te-ai gândit.

Cum se îngrijește „Crassula ovata”

Plata banilor are nevoie de îngrijiri speciale până ajunge la maturitate. Cel mai important este să fie expusă la o lumină indirectă, nu în bătaie soarelui. Ea se adaptează extrem de bine și în aer liber, însă la maturitate, când rădăcinile sunt puternice și tolerează mai bine rezele soarelui. Nu rezistă la temperaturi sub 10 grade Celsius, așa că în perioada iernii va trebui să ai grijă să nu fie expusă la frig.

După cum am precizat mai sus, Crassula ovata nu este o plantă pretențioasă. Ea se udă moderat și rar, iar surplusul de apă se scurge. Nu uda planta dacă pământul este încă ud. În sezonul rece, noiembrie - martie, „planta banilor” se udă rar, substratul menținându-se aproape uscat. În cazul unui exces de apă în sol, planta putrezește.

Fertilizarea plantei se face în sezonul cald, din aprilie până în august. Pentru această etapă ai nevoie de un îngrășământ special pentru plantele suculente, pe care îl administrezi o dată la două săptămâni. După doi ani de la plantare, „copacul banilor” poate fi mutat într-un ghiveci mai mare.

Pământul utilizat pentru plantarea Crassula ovata trebuie să fie unul ușor, bine drenat, special pentru plantele suculente sau cactuși. Dăunătorii ei sunt păduchii lânoși și țestoși. Înmulțirea ei este un proces destul de greu de realizat, făcându-se prin butași de frunze sau semințe.

Ne puteți urmări și pe Google News