Plăcerile vinovate devin un lux. Barurile și restaurantele sunt vizate! Câți bani vom plăti pentru aceste produse

Plăcerile vinovate devin un lux. Barurile și restaurantele sunt vizate! Câți bani vom plăti pentru aceste produse Sursa foto: EVZ

Veste tristă pentru români! De la 1 ianuarie se vor scumpi băuturile alcoolice. Vizitele în baruri și restaurante vor deveni un lux.

România este țara cu un număr colosal de consumatori de băuturi alcoolice. Oamenii și-au făcut obiceiul să bea un pahar de vin, o bere sau un cocktail după muncă, la o întălnire, în vacanță sau la o seară cu prietenii. Noul an vine cu o veste îngrozitoare pentru aceștia!

De la 1 ianuarie, vinul spumant și berea se scumpesc! Majoritatea produselor vor avea un preț mai mare anul viitor. Prețul țigărilor nu va avea parte de schimbări. În acest caz nivelul accizelor rămâne la 563,97 lei pentru 1.000 de bucăţi.

Adio plăceri vinovate!

Acciza la bere va creşte în 2022 la 3,77 lei/hl/1 grad Plato, de la 3,64 lei. Berea produsă de producătorii independenţi a căror producţie anuală nu depăşeşte 200.000 hl taxa a fost stabilită la 2,08 lei, în creştere de la 2,01 lei, conform datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consumatorii de vin au parte de o altă veste cruntă! Acciza la vinurile spumoase va fi de 54,14 lei pe hl de produs, faţă de 52,26 lei, iar la alcoolul etilic produs de micile distilerii – 1.889,44 lei, de la 1.823,96 lei.

La electricitate utilizată în scop comercial noile accize aplicabile de anul viitor vor fi de 2,71 lei//MWh faţă de 2,61 lei în prezent, iar la electricitate utilizată în scop necomercial de 5,42 lei/MWh, faţă de 5,23 lei/MWh.

bauturi alcoolice

Din 2022, prețul benzinei va fi dublu, în condiţiile în care accizele la carburanți se modifică anual, conform prevederilor legale.

„Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, este prevederea din Codul Fiscal care face referire la ajustare.

2022, alt an de coșmar!

“2022 va aduce, din păcate, scumpiri în cascadă, de la utilități la produsele alimentare. Zahărul, uleiul, pâinea, carnea de porc sunt doar câteva dintre produsele ale căror prețuri vor fi mai mari decât în 2021.

Peste 80% din ce punem pe masă aducem din import, practic importăm inflație. Incapabili să ne dezvoltăm o ofertă alimentară internă competitivă și imună la crize (vezi cazul din industria cărnii de porc, grav afectată de pesta porcină), suntem victimele de serviciu ale dinamicii prețurilor la nivel internaţional”, a spus consultantul economic, potrivit România TV.