Pizza, mâncarea favorită a românilor, ideală pentru siluetă. Mihaela Bilic demontează încă un mit

Pizza, mâncarea favorită a românilor, ideală pentru siluetă. Mihaela Bilic demontează încă un mit Mihaela Bilic. Sursa foto: Facebook

Mihaela Bilic susține că pizza se poate transforma într-un aliment sănătos. Astfel, medicul nutriționist arată că una dintre cele mai populare rețete culinare din lume nu afectează silueta. Totuși, există anumite condiții pentru ca acest fel de mâncare să nu afecteze sănătatea sau greutate.

Mihaela Bilic, despre românii care includ pizza în alimenție

Medicul nutriționist a arătat că pizza poate fi chiar o opțiune culinară sănătoasă. Mai mult, aceasta a precizat că acest fel de mâncare nu ar trebui inclusă în domeniul fast food.

„Nu știu de ce pizza a trecut în categoria produselor de fast food. De ce ne ferim de ea și de ce ne simțim vinovați atunci când o consumăm? Din punct de vedere nutrițional într-o pizza avem toate categoriile de nutrienți: blatul înseamnă carbohidrați, sosul de roșii, ciupercile sau ardeiul gras înseamnă legume, iar brânza și șunca aduc proteine și grăsimi.”, a precizat medicul.

Mihaela Bilic,

Sursa foto: Arhivă EVZ

Preparat ideal pentru copii

Medicul nutriționist a subliniat că acest aliment poate fi oferit și copiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E adevărat, la capitolul ingrediente făinoasele reprezintă mai mult de jumătate din cantitate, deci pizza nu este un produs de slăbit. Însă este un fel de mâncare potrivit pentru copiii în creștere sau pentru persoanele care fac efort fizic și au nevoie de multă energie. Dacă ar fi să facem o comparație, putem spune că pizza înseamnă un fel de sendviș desfășurat. O pizza de 20 cm în diametru este echivalentă cu o porție de paste”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Pizza Margherita

Pizza Margherita, denumită după regina care a lăudat sortimentul. Sursa foto: 62202019 © Brandt Bolding | Dreamstime.com

Mihaela Bilic, sfat pentru cei care vor să aibă o alimentație

Nutriționistul îi îndeamnă pe români să mănânce acest preparat cu moderație. Totodată, aceasta a precizat că inclusiv aluatul bine dospit nu afectează digestia sau silueta.

„Credeți că întâmplător pizza este cel mai consumat produs alimentar la nivel mondial? Toată lumea iubește pizza, este ușor de mâncat la colț de stradă, la birou sau la restaurant, poate fi o masă principală sau o gustare. De la pizza Margherita cu sos de roșii, mozzarella și busuioc, până la pizza cu bacon, salam picant sau 4 feluri de brânză, combinațiile sunt infinite…tot ce avem prin frigider poate fi pus pe o pizza. Iar topping-urile sunt mai degrabă condimente decât ingrediente, deci nici la calorii nu exagerăm. ”, a adăugat specialistul.

De altfel, țara noastră ocupă locul doi în lume în ceea ce priveşte numărul de comenzi de pizza. Conform celei mai recente analize, în București se comandă mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.