Cei care țin dietă pot să încerce această rețetă de pizza cu puține calorii. Aceasta este foarte gustoasă, dar și sănătoasă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente.
Cei care adoră pizza pot să încerce această rețetă sănătoasă și cu puține calorii. Se prepară foarte repede și este extrem de gustoasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- păstârnac,
- plus puțină țelină,
- 1 morcov,
- 1 ardei,
- 2 cepe verzi,
- două ouă,
- hummus,
- salată verde,
- 50 g mozzarella.
Rețetă de pizza cu puține calorii
- Se curăță bine toate ingredintele și se spală.
- Tăiați în bucăți păstârnacul, țelina, morcovul și ardeiul.
- Puneți în mizer și mixați până se transformă într-o pastă.
- Amestecați apoi cu ouăle, ceapa și brânza și puneți la prăjit într-o tigaie în care nu ați adăugat ulei.
- După ce preparatul este gata, ungeți cu hummus din belșug și pe deasupra puneți salata verde. Condimentați după gust.
Conține ingrediente foarte sănătoase
Păstârnacul este o sursă excelentă de fibre solubile, dar și insolubile. Acesta susține sistemul imunitar, dar și sănătatea inimii și a oaselor și vă ajută să pierdeți kilogramele în plus și să vindecați rănile. Și morcovii sunt foarte buni pentru sănătate.
Morcovii au capacitatea de a menține frumusețea pielii, datorită betacarotenului. Aceștia detoxifică și organismul și ține departe apariția semnelor îmbătrânirii, susțin sănătatea inimii, normalizând nivelul de colesterol și ajută la pierderea în greutate.
Ce beneficii au aceste legume
Țelina, care poate fi consumată crudă sau fiartă, reduce colesterolul și nivelul de zahăr din sânge, reduce inflamația, previne tensiunea arterială. Această legumă ajută la prevenirea ulcerelor, protejează sănătatea ficatului și susține procesul de slăbire.
Ardeiul este indicat persoanelor care vor să aibă o sănătate de fier, dar și celor care vor să țină dietă, au probleme cu constipația, hipertensiunea arterială, gută, pietre renale, colesterol, diabet, precum și retenție sau artrită.
Ceapa verde susține sănătatea inimii, îmbunătățește densitatea osoasă, ajută la controlul glicemiei și stimulează sănătatea digestivă. Ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare - de efect pentru gută şi artrită, antiseptice - luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar, antimicrobiene şi carminative - de efect pentru constipaţie şi balonări.