Pisica ta se recunoaște în oglindă? Ce au descoperit cercetătorii despre comportamentul lor ciudat în faţa acestui obiect

Pisica ta se recunoaște în oglindă? Ce au descoperit cercetătorii despre comportamentul lor ciudat în faţa acestui obiect Pandemia de Covid-19 la pisici se răspândește în întreaga lume / Sursă foto. EVZ

Timp de aproape o jumătate de secol, oamenii de știință au studiat conceptul de auto-recunoaștere la animale, inclusiv conștientizarea de sine a pisicilor. Pentru multe creaturi, dovezile pentru această abilitate cognitivă rămân neconcludente.

Asta nu înseamnă că pisicile nu au inteligența de a se recunoaște. Cercetătorii spun că o pisică își percepe diferit imaginea în oglindă. Nu are capacitatea de a se recunoaște, așa cum o face omul. Pisica are senzația că este privită de de un inamic, de asta şi atacă cu lăbuțele atunci când se vede în oglindă

Pisica ta se recunoaște în oglindă?

După cum explică Popular Science, pisicile de fapt nu se recunosc în oglindă, în ciuda a ceea ce vedem în videoclipurile cu pisici sau în propria casă. Când se văd în oglindă, unele pisici se vor duce în spatele oglinzii pentru a căuta duşmanul, unele vor ignora reflexia, iar altele vor „acționa precaut sau agresiv față de ceea ce pare a fi o altă pisică capabilă să contracareze perfect propriile gesturi”.

Scientific American scrie că atunci când un animal se întrezărește într-o oglindă „s-ar putea să nu înțeleagă: Asta sunt eu!, la fel ca un om. Nu poate ști că trupul său este al său și nu aparține altcuiva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exemple de această înțelegere includ cazuri în care animalele recunosc abilitățile și limitările propriului corp în timp ce desfășoară activități fizice, cum ar fi alergarea, săriturile și vânătoarea. Veți vedea aceste concepte în mișcare atunci când, să zicem, pisica dvs. sare în partea de sus a dulapurilor de bucătărie”.

Pisica care se uită în oglindă atacând reflexia

Sursa foto: yumove.co.uk.

Gradul de conștientizare de sine a pisicii este încă un mister

În ciuda întregii înțelepciuni conținute în ochii ei atotștiutori, atunci când pisica ta se plimbă înainte și înapoi în fața oglinzii, probabil că nu-și admiră strălucirea baniței sau unghiilor ei proaspăt tunse.

Din cauza propriei reflexii în oglindă, pisica miaună agresiv și poate începe să atace. Există pericolul de a se răni, deoarece ar putea sparge oglinda, iar cioburile să o atingă.

Sunt și pisici care cercetează atent terenul și, în lipsa mirosului unui animal străin, își dau seama că nu există niciun pericol și își văd mai departe de drum, relatează hillspet.com.