Evenimentul Zilei > Monden > Pink a intrat în al cincilea deceniu de viață
Pink a intrat în al cincilea deceniu de viață

Pink a intrat în al cincilea deceniu de viață

Cântăreaţa, compozitoarea şi actriţa, Alecia Beth Moore, cunoscută sub numele de Pink, s-a născut la 8 septembrie 1979, în Doylestown, Pennsylvania

De la debutul său în 2000, Pink a lansat şapte albume, a vândut peste 40 de milioane de copii, 65 de milioane de single-uri, peste 1 milion de DVD-uri la nivel mondial şi a avut 14 hituri în top 10 din Billboard Hot 100, patru dintre ele ajungând nr. 1. Printre multele premii pe care le-a primit, se numără: trei Premii Grammy, trei Premii Billboard Music, şase premii MTV Video Music, două premii People’s Choice, notează pagina sa oficială de Facebook.

Părinţii săi au divorţat înainte ca ea să împlinească 10 ani şi şi-a găsit refugiu în muzică. La 14 ani, Pink a început să-şi scrie propriile versuri. A frecventat liceul Central Bucks West High din oraşul natal. În aceeaşi perioadă, s-a alăturat primei sale formaţii, numită Middleground, care însă nu a devenit cunoscută decât pe plan local.

Observându-i talentul nativ, un director de la MCA i-a cerut să meargă la o audiţie pentru grupul R&B Basic Instinct. În ciuda timpului petrecut în studio, grupul s-a destrămat după doar doi ani. A urmat colaborarea cu o altă trupă R&B, numită Choice, care s-a încheiat rapid în 1998. Pentru Pink, însă, niciuna dintre experienţe nu a fost un dezastru. Şi-a luat numele de scenă Pink după personajul „Mr. Pink” din filmul „Reservoir Dogs” al lui Quentin Tarantino şi a început să înregistreze primul ei album solo, „Can’t Take Me Home”.

În viaţa privată, povestea ei de dragoste cu pilotul de motocross Carey Hart n-a fost prea lină. Cei doi s-au cunoscut în 2001, la jocurile X în Philadelphia. S-au căsătorit în Costa Rica, pe 7 ianuarie 2006. În 2009, cuplul recunoştea că luptă pentru a salva relaţia, iar în februarie 2010, Pink a dezvăluit într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, că ea şi soţul său s-au împăcat. În 2011, s-a născut primul lor copil, o fată, Willow Sage. În decembrie 2016, s-a născut al doilea copil al cuplului, un băiat, Jameson Moon.

Pink s-a numărat printre mulţii artişti străini care au susţinut recitaluri pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov. Cântăreaţa americană a participat la ediţia din 2004 a festivalului.

În ciuda imaginii create de fată dură, Pink şi-a dezvăluit partea mai sensibilă a sa, susţinând mai multe organizaţii şi fundaţii de caritate. Este o devotată luptătoare pentru drepturile animalelor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.