Evenimentul Zilei > International > Sfârșit TRAGIC. Pilotul ucrainean ACUZAT de Rusia de DOBORÂREA cursei MH17 s-a ÎMPUȘCAT MORTAL
Sfârșit TRAGIC. Pilotul ucrainean ACUZAT de Rusia de DOBORÂREA cursei MH17 s-a ÎMPUȘCAT MORTAL

Sfârșit TRAGIC. Pilotul ucrainean ACUZAT de Rusia de DOBORÂREA cursei MH17 s-a ÎMPUȘCAT MORTAL

Pilotul militar ucrainean învinuit de Rusia că a doborât cursa MH17 a liniilor aeriene malaeziene în anul 2014 s-a sinucis cu un pistol, după ce respinsese toate acuzațiile primite din partea rușilor, calificându-le drept minciuni.

Căpitanul Vladislav Voloşin, pilot militar uracinean acuzat de Rusia că a doborât doborât cursa MH17 a liniilor aeriene malaeziene, în iulie 2014, deasupra estului separatist al Ucrainei și-a pus capăt zilelor într-un mod crunt, împușcându-se. Potrivit informațiilor oferite de membrii familiei sale, se pare că acesta se simțea deprimat. Deși a fost transportat imediat la spital, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru pilotul militar, scrie Agerpres.

Potrivit informațiilor oferite de anchetatorii olandezi, avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă rusească Buk. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa.Tânărul de 29 de ani participase la 33 de misiuni de luptă cu avioane de atac Su-25 împotriva rebelilor separatişti sprijiniţi de Rusia.