Pierdere uriașă pentru România. A murit un om care a ușurat viața românilor. N-a mai apucat să-și aniverseze ziua de naștere

Pierdere uriașă pentru România. A murit un om care a ușurat viața românilor. N-a mai apucat să-și aniverseze ziua de naștere sursa: Arhiva EVZ

Cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 83 de ani, a murit Laura Gellner, colaborator de bază al siteului dexonline.ro. A lucrat la această platformă din 2004 și a depus un efort considerabil.

Laura Gellner, unul dintre oamenii care au participat voluntar la administrarea siteului dexonline.ro, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. Tristul anunț a fost făcut chiar de colegii cu care Laura Gellner lucra la populara platformă. „Dexonline a pierdut unul dintre cei mai merituoși și mai vechi colaboratori ai săi. Colega noastră Laura Gellner s-a stins din viață acum cîteva zile. Astăzi ar fi împlinit 83 de ani”, a fost anunțul transmis după moartea Laurei Gellner.

sursa: captură Digi 24

A murit unul dintre colaboratorii de bază ai cunoscutei platforme dexonline.ro

„Laura a adăugat 300.000 de definiții la dexonline, totalizând nu mai puțin de 59.000.000 de caractere. Aceasta înseamnă 30% din definițiile noastre. Din fiecare trei definiții pe care le citiți pe dexonline, probabil una reprezintă munca Laurei. Estimăm că Laura și-a dedicat pentru dexonline peste 20.000 de ore din viață, echivalentul a 10 ani munciți cu normă întreagă. Ca termen de comparație, Biblia are circa 4.000.000 de caractere”, au mai transmis cei de la siteul amintit.

Cătălin Frâncu, omul care a pus bazele acestui site, a vorbit despre implicarea celei decedate. O persoană foarte discretă, cu care nu s-a văzut vreodată „față în față”.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost extrem de entuziasmată în că de la începutul acestui proiect, din anul 2004

„Pe e-mail, foarte rar se mai strecurau în conversații subiecte separate de dexonline. Odată ne-a felicitat pentru un cuvânt al lunii cu tentă politică”, a afirmat fondatorul platformei.

Laura Gellner a primit cu mult entuziasm acest proiect, pe care l-a descoperit încă din anul 2004. „Stimați colaboratori ai redacției DEX-online! În primul rând, vreau să salut ideea întocmirii acestui dicționar, atât de necesar și pentru cei din țară, dar și pentru cei dinafară.

Este o idee minunată și merită toate laudele. Eu nu trăiesc în România, mă servesc adesea acasă de un DEX apărut în anul 1975 și aș putea să adaug multe cuvinte la DEX-ul dvs. online. Întrebarea mea este: ce trebuie să scriu ca sursă, pentru că acest DEX '75 nu figurează în lista dvs.? Cu tot respectul, Laura Gellner”, a transmis la vremea respectivă, într-un e-mail, conform hotnews.ro.