Evenimentul Zilei > Politica > Barna, prima reacție după scandalul cu colega Ciceală: „S-a creat ceva emoţie”
Barna, prima reacție după scandalul cu colega Ciceală: „S-a creat ceva emoţie”

Barna, prima reacție după scandalul cu colega Ciceală: „S-a creat ceva emoţie”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că are o relaţie colegială „foarte firească" cu candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 3, Ana Ciceală, după ce, în urmă cu câteva zile, ar fi avut o discuţie „mai aprinsă” cu aceasta, într-o şedinţă de partid.

Potrivit presei, Barna a ridicat tonul la Ciceală într- şedinţă internă de partid, după ce aceasta i-a reproşat că a purtat negocieri cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru a fi stabilit un alt candidat la Primăria Sectorului 3, fără să informeze Biroul Naţional al USR.

Scandalul dintre cei doi ar fi continuat și pe grupurile interne de Facebook. Ana Ciceală ar fi postat un mesaj care mai apoi a fost șters de cei care administrează pagina de Facebook „USR la guvernare”. Mesajul în care era atacată actuală conducere a partidului pentru negocierile purtate cu liberalii a fost pus, mai apoi, pe un alt grup intern.

Întrebat  vineri care este relaţia lui în acest moment cu Ana Ciceală, Dan Barna a răspuns: „Este o relaţie colegială foarte firească şi tocmai am văzut că s-a creat ceva emoţie de vreo două zile pe subiectul candidaturii colegei mele la Sectorul 3. Este un exemplu foarte clar de disponibilitate şi responsabilitatea pe care USR PLUS le are pentru a face nişte sacrificii, necesare pentru ca Nicuşor Dan să aibă tot sprijinul pe care şi USR PLUS şi PNL şi celelalte partide care vor să scape de Gabriela Firea pot să i-l acorde.

Este un exemplu foarte clar că oameni care au muncit, care au fost prezenţi şi, mai ales, în Bucureşti, unde USR s-a născut, au toată legitimitatea să vrea să fie prezenţi în această luptă electorală. Sunt necesare astfel de sacrificii, pentru că, din păcate, şi este o realitate, nu se va putea, din punctul meu de vedere, bloca Bucureştiul, din supărarea unuia sau altuia dinte colegi”.

La evenimentul de lansare a candidatului Alianţei USR PLUS, Mădălina Scurtu, pentru Primăria oraşului Otopeni, Barna a mai spus că, după discuţiile de la sfârşitul acestei săptămâni cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, se va găsi o formulă pentru Primăria Sectorului 3, care va fi prezentată partidului, iar decizia finală va fi luată de USR PLUS Bucureşti.

Liderul USR a menţionat că nu a avut discuţii cu liberalii despre eventuale persoane care ar putea fi viceprimari la Capitală, în cazul în care Nicuşor Dan câştigă Primăria Bucureştiului.

Dan Barna a explicat că a avut discuţii cu Ana Ciceală pe toate aceste subiecte.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News