Evenimentul Zilei > Social > Pictorul Adrian Ghenie a făcut o AVERE în TREI ZILE! Lucrările sale au devenit CELEBRE
Pictorul Adrian Ghenie a făcut o AVERE în TREI ZILE! Lucrările sale au devenit CELEBRE

Pictorul Adrian Ghenie a făcut o AVERE în TREI ZILE! Lucrările sale au devenit CELEBRE

Adrian Ghenie, cel mai cunoscut pictor român din momentul de față, a dat lovitura după ce a vîndut cinci tablouri cu peste 10 milioane de lire.

După ce în urmă cu cîteva luni afirma că nu a reușit să se îmbogățească din pictură, tablourile sale vînzîndu-le pe sume prea mici în comparație cu valoarea lor, situația pare schimbată în prezent.

Lucrările semnate de pictorul român au fost vîndute la cunoscuta casă de licitație Christie’s, din Londra, cu 2,2 milioane de lire sterline și altul, la Sotheby’s, cu peste 3 milioane de lire sterline.

Pe lîngă cele două picture, în urmă cu trei zile Ghenie a reușit să mai vîndă lucrările "The Hunter (Study for Kaiser Wilhelm Institute)" şi "Pie Fight Study" , care au fost adjudecate pentru sumele de 1,8 milioane de lire sterline, respectiv 425.000 de lire sterline în cadrul licitaţiei "Post War & Contemporary Art Evening Auction".

O altă lucrare a artistului, "Self-Portrait as Charles Darwin" s-a vândut pentru suma de 3,25 de milioane de lire sterline în cadrul evenimentului "Contemporary Art Evening Auction", organizat miercuri, 8 martie, de casa de licitaţii Sotheby's, anunță Agerpres.