Picătura minune. Prezbiții pot spune adio ochelarilor. Care este prețul medicamentului

Picătura minune. Prezbiții pot spune adio ochelarilor. Care este prețul medicamentuluisursa: Arhiva EVZ

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, la sfârșitul acestui an, picăturile pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de citit pentru milioane de oameni. Tratamentul a ajuns recent pe piață.

Picăturile, numite pilocarpine și comercializate sub denumirea Vuity de compania farmaceutică Allergan, ar putea fi un ajutor imens pentru aproximativ 128 de milioane de americani care suferă de prezbitism.

Conform anunțului companiei, o singură picătură în fiecare ochi poate îmbunătăți vederea obiectelor din apropiere timp de șase până la 10 ore. Picăturile funcționează prin faptul că folosesc abilitatea existentă a ochilor de a reduce dimensiunea pupilelor.

La ce preț se comercializează picăturile minune

„Reducerea dimensiunii pupilei extinde profunzimea câmpului, iar asta permite utilizatorului să se concentreze în mod natural la diferite distanțe”, a explicat George Waring, investigator principal al unui studiu clinic pentru medicament care a implicat 750 de participanți.

Picăturile nu sunt ieftine, dar nici exagerat de scumpe, ajungând la 80 de dolari pentru un tratament de 30 de zile.

Cu toate acestea, medicamentul nu este unul miraculos. Efectele adverse pot include dureri de cap și iritații ale ochilor. Compania a mai avertizat că picăturile nu ar trebui folosite de persoane care conduc pe timp de noapte.

 „Nu am mai avut nevoie de ochelarii de citit atât de des”

Picăturile de ochi sunt cele mai eficiente pentru oamenii de vârstă mijlocie, iar cei cu vârste peste 65 de ani nu vor simți vreun efect. Probabil că cel mai mare avantaj al picăturilor pentru ochi este că milioane de oameni nu vor mai avea nevoie de ochelari de citit, potrivit Futurism.

„Cu siguranță poate schimba vieți. Nu am mai avut nevoie de ochelarii de citit atât de des, în special pentru computer, acolo unde aveam nevoie de ochelari mereu”, a spus unul dintre participanții la studiul clinic.

Ne puteți urmări și pe Google News