Evenimentul Zilei > Economie > PIAŢA SOFTWARE. România în primele 10 ţări de pe mapamond
PIAŢA SOFTWARE. România în primele 10 ţări de pe mapamond

PIAŢA SOFTWARE. România în primele 10 ţări de pe mapamond

Piaţa de software din România ar putea depăşi 4 miliarde de euro în 2017, faţă de 3,2 miliarde de euro în 2016, a afirmat, miercuri, Alexandru Timiş, public affairs manager în cadru Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România - ANIS, într-o conferinţă de specialitate.

"Noi derulăm anual un studiu asupra pieţei locale de high-tech, iar cifrele sunt îmbucurătoare. Constatăm o creştere an de an a industriei de high-tech, a industriei de software, iar estimările sunt că am depăşit 3,2 miliarde de euro, iar anul acesta cifra va depăşi patru miliarde de euro. Creşterea industriei se va produce doar dacă cadrul legislativ şi chestiunile legate de IT sunt clarificate", a spus Alexandru Timiş.

Potrivit acestuia, sunt două direcţii mari de creştere: servicii, unde România ocupă acum locul 10 la nivel global şi ar putea să ajungă în primele 5 la nivel mondial, şi de zona de inovaţie.

Alexandru Timiş susţine că în industria românească de high-tech activează aproximativ 100.000 de oameni.

ANIS reprezintă aproximativ 40% din industria autohtonă, din asociaţie făcând parte atât companii multinaţionale cât şi societăţi autohtone.