„Atunci când există confirmarea utilizării rezonabile (50%) a energiei curate de către mineri, Tesla va relua tranzacțiile cu Bitcoin”, a scris  Elon Musk într-un tweet. Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Elon Musk: „Atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, cu un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin” pentru automobilele Tesla vândute.

Producătorul de mașini electrice a oprit achizițiile de mașini cu plata în bitcoin la jumătatea lunii mai din cauza îngrijorărilor cu privire la modul în care mineritul contribuie la schimbările climatice.

Elon Musk, acuzat că manipulează piața criptomonedelor cu ajutorul tweet-urile sale

Musk a reacționat la comentariile făcute de Magda Wierzycka , CEO al managerului de active sud-african Sygnia, care a spus că tweet-urile lui Musk despre prețurile bitcoin erau „manipulări ale pieței” și ar fi trebuit să declanșeze o investigație din partea Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare din SUA.

Tesla a dezvăluit într-o înregistrare SEC din februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a spus că va începe să accepte bitcoinul ca metodă de plată pentru produsele sale.

Cu toate acestea, producătorul de mașini electrice a oprit achizițiile de mașini cu bitcoin la jumătatea lunii mai din cauza îngrijorărilor legate de modul în care exploatarea criptomonedelor, care necesită bănci de computere puternice, contribuie la schimbările climatice.

Comentariile lui Musk pe Twitter despre criptomonede trimit adesea prețurile în creștere sau în scădere

Sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achizițiile de mașini folosind bitcoin.

În jurul orei 06:06, ora Singapore, în ziua în care Musk a făcut anunțul, valoarea întregii piețe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com, citate de Mediafax. În jurul orei 8:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari.

Ulterior piața a mai recuperat din pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piața criptomonedelor a pierdut 165,75 miliarde de dolari din valoare la ora 9:22, ora Singapore, scrie cnbc.