Evenimentul Zilei > Economie > Piaţa auto. Maşini româneşti în topul vâzărilor din Rusia
Piaţa auto. Maşini româneşti în topul vâzărilor din Rusia

Piaţa auto. Maşini româneşti în topul vâzărilor din Rusia

Duster, Logan şi Sandero s-au situat în aprilie în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate joi de Association of European Businesses (AEB).

Livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare pe această piaţă au urcat cu 6,9%, la 129.476 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2016, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, s-a situat Rio, de la Kia (8.942 unităţi), urmată de Lada Granta, de la AvtoVAZ (8.419 vehicule), Solaris, de la Hyundai (6.792 unităţi), Lada Vesta, de la AvtoVAZ (6.205 vehicule), Creta, de la Hyundai (4.583 unităţi), Polo, de la Volkswagen (4.068 vehicule) şi Duster, cu 3.829 de vehicule. Pe locurile 12 şi 13 se află Sandero şi Logan, cu 2.563 şi, respectiv, 2.529 vehicule.

"Vânzările au crescut în aprilie în ritm anual, dar în acelaşi timp au scăzut comparativ cu nivelul din martie. Încă nu se înregistrează un ritm solid de creştere, ceea ce ne reaminteşte cât de fragilă este actuala redresare.Cu toate acestea, vânzările din aprilie sunt un alt pas spre direcţia potrivită", a apreciat Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.