Evenimentul Zilei > Social > Pianul călător ajunge în Herăstrău
Pianul călător ajunge în Herăstrău

Pianul călător ajunge în Herăstrău

Pianul călător se va opri, la finalul acestei săptămâni, în Parcul Herăstrău, din Bucureşti.

Pianistul Horia Mihail va oferi două recitaluri în aer liber, în foişorul din parcul Herăstrău, pe 16 mai (de la ora 17:00) şi pe 17 mai (de la ora 16:00).

„Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spaţii convenţionale sau neconvenţionale, este concluzia pe care o putem desprinde aproape de finalul celei de-a cincea ediţii a Turneului Pianul Călător”, spune organizatorii Turneului Pianul Călător, cei de la Radio România.  

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit şi la Chişinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureştenilor.

 Horia Mihail va începe cu Mozart, apoi va continua cu lucrări de Rachmaninov, Liszt, Schumann şi Brahms.

Pianul Călător este foarte iubit de public. Pe oriunde se opreşte primeşte în dar aplauze.  „Este foarte interesant să vezi cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc şi chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros şi cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind şi scopul unor evenimente ca acestea, în spaţii mai puţin convenţionale”, a declarat Horia Mihail după recitalul din parcul Herăstrău din anul 2014.