Pfizer e mai bun decât Sinovac. Studiu despre cele două vaccinuri împotriva Covid-19

Sursa: Arhiva EVZ

Un studiu efectuat recent de oamenii de ştiinţă din Hong Kong arată că vaccinurile Pfizer au un răspuns mai puternic al anticorpilor decât cele produse de Sinovac împotriva Covid-19.

Cercetarea arată că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul BioNTech au avut niveluri „substanțial mai mari” de anticorpi decât cele care au primit Sinovac. Ştirea a fost publicată de South China Morning Post, ai cărei jurnalişti au citat un studiu realizat în Hong Kong.

Mai mult, unele persoane care au fost inoculate cu Sinovac ar putea avea nevoie și de un al treilea vaccin. Concluzia îi aparţine cercetătorului principal al studiului, profesorul Benjamin Cowling, epidemiolog care predă la Universitatea din Hong Kong (HKU). Studiul a fost comandat de guvern şi a fost condus de Şcoala de Sănătate Publică din cadrul HKU. În această cercetare au fost urmărite răspunsurile la anticorpi pentru 1.000 de persoane care au primit fie unul dintre cele două vaccinuri.

La începutul acestei săptămâni, oficialii din Indonezia au avertizat că peste 350 de lucrători medicali au contractat COVID-19 după ce au fost vaccinaţi cu Sinovac. Au fost raportate zeci de internări, iar acest aspect a generat temeri despre eficacitatea acestuia împotriva mai multor variante infecțioase ale virusului.

Pfizer e mai bun decât Sinovac

Sinovac

La începutul lunii iunie, Uruguay a publicat date despre impactul vaccinului Sinovac Biotech COVID-19 în rândul populației sale. Ele au arătat că vaccinul chinezesc a înregistrat o eficienţă de peste 90%. Guvernul Uruguayului a studiat, de asemenea, eficacitatea vaccinului Pfizer / BioNTech într-o cercetare ce a inclus 162.047 lucrători din domeniul sănătății și persoanele peste 80 de ani. Concluzia? Vaccinarea cu Pfizer a fost eficientă în proporţie de 94%, conform ctvnews.ca.

Vaccinul dezvoltat de Sinovac este denumit CoronaVac şi utilizează o formă inactivă de Covid-19 pentru a declanşa un răspuns imunitar. El nu trebuie ţinut la temperaturi extrem de joase, deci nu imoune costuri ridicate din punct de vedere logistic, precum vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna.

În martie 2021, evz.ro prelua o ştire despre un studiu efectuat pe 7, 5 milioane de oameni şi care dezvăluia eficacitatea incredibilă a vaccinului Pfizer. În acelaşi context, amintim că reprezentaţii companiei Pfizer au anunţat recent că scapă de câteva „întrebări fără răspuns” despre vaccinuri datorită unui studiu de anvergură. Recent, a fost terminat un studiu despre cât de sigur este vaccinul Pfizer pentru femeile însărcinate.