Experții avertizează: Ce se întâmplă cu toți cei care au avut COVID-19
- Konecsnik Emil
- 19 iunie 2021, 19:33
Ministerul Sănătății Publice din Anglia a arătat că a găsit 53 de cazuri confirmate de reinfecție Covid. Dar sunt încă 16.371 ca fiind cazuri „probabile” sau „posibile” de reinfecție. Reinfectarea pare semnificativ mai probabilă la persoanele în vârstă, se arată în raportul său.
Esta prima dată când Agenția PHE a estimat amploarea reinfectărilor în Marea Britanie. Instituția crede că riscul ca acest lucru să se întâmple este foarte rar, la un maxim, de 0,3% din persoanele care au avut vreodată test pozitiv, scrie Daily Mail.
Majoritatea persoanelor îmbolnăvite a doua oară erau în vârstă, arată datele. Acest fapt arată că, probabil, că sistemul imunitar al persoanelor în vârstă nu protejează. 6.000 de oameni din Anglia ar fi putut sa se îmbolnăvească de Covid de două ori, au declarat astăzi reprezentanții Ministerului Sănătății Publice.
„Rata reinfecției Covid-19 este scăzută dar este important să nu devenim neatenți din cauza acestui lucru. Deși știm că oamenii pot fi infectați de mai multe ori, aceste date sugerează în prezent că rata de reinfecție cu Covid-19 este scăzută. Cu toate acestea, este important să nu devenim mulțumiți de acest lucru și este vital să aveți ambele doze de vaccin și să urmați îndicațiile pentru a reduce șansele de orice infecție”, a spus Dr. Susan Hopkins.
Se descoperă cu dificultate cazurile de reinfecție
Cifrele din raportul agenției au arătat că este dificil pentru cercetători să descopere ceea ce constituie o reinfecție, deoarece unii oameni sunt bolnavi de mai mult timp. Raportul arată că au existat 15.893 de cazuri „posibile” în care cele două teste pozitive au fost făcute după cel puțin 90 de zile, dar oamenii de știință nu au verificat dacă a fost aceeași variantă a virusului.
Semnătura genetică a virusului se schimbă constant chiar și atunci când este clasificat ca aceeași variantă. Din acet motiv medicii nu pot spune dacă cineva a fost infectat în două ocazii diferite sau pur și simplu a circulat același virus în corpul lor de săptămâni.
Raportul PHE a arătat că au existat 478 de reinfecții „probabile”, în care cineva a avut rezultate pozitive în trecut și apoi din nou recent, cu o variantă care nu era la prima dată. Acest lucru exclude posibilitatea ca aceasta să fie aceeași infecție. Și au existat 53 de infecții confirmate, în care ambele probe de virus au fost verificate într-un laborator și erau clar diferite și la cel puțin 90 de zile distanță.
Cifrele publicate în raport au arătat că cei de peste 80 de ani au avut de departe cea mai mare rată de reinfecție, cu aproximativ 10 reinfecții pentru fiecare 1.000 de infecții pentru prima dată.