„Mă bucur că ziarul dumneavoastră se interesează de această problemă. Domnul Dan Andronic a fost întotdeauna un om deschis față de problema asta. Am spus în interviul pe care  l-am acordat ziarului dvs. ceea ce era în mare de spus, însă astăzi o să mă refer puțin la impresiile și la trăirile mele subiective. Eu personal, și nici asociația pe care o reprezint,  (n.r.- Asociația ACMRR-SIE)  nu suntem nostalgici unei epoci, dar ceea ce a însemnat Gen. Iulian Vlad a fost salvarea țării.

Și, vă spun asta și vreau să subliniați, noi, Asociația noastră, l-am declarat pe Gen. Iulian Vlad, EROU al nostru. De ce? Pentru că a împiedicat sfârtecarea țării, a împiedicat Războiul Civil din România în '89. Dacă generalul Vlad nu dădea ordinul pe care l-a dat, România nu ar mai exista astăzi.

Dacă este posibil și prin intermediul ziarului dumneavoastră, aș propune tuturor celor care suntem de acord cu asta ca generalul Iulian Vlad să fie declarat EROU NAȚIONAL. Ce pot să vă mai spun în această zi că Asociația noastră l-a îngrijit în ultimele două luni pe generalul Vlad, i-a asigurat și asistență religiosă, s-a spovedit și a făcut cele necesare… Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat astăzi pentrui ziarul Evenimentul Zilei președintele ACMRR-SIE, gen. (r) Petru Neghiu.