Evenimentul Zilei > Politica > Petre Roman, despre demersurile de suspendare a preşedintelui: „Ceea ce se întâmplă acum este o manevră pentru a prosti opinia publică”
Petre Roman, despre demersurile de suspendare a preşedintelui: „Ceea ce se întâmplă acum este o manevră pentru a prosti opinia publică”

Petre Roman, despre demersurile de suspendare a preşedintelui: „Ceea ce se întâmplă acum este o manevră pentru a prosti opinia publică”

Fostul premier Petre Roman este de părere că preşedintele Traian Băsescu merită oricând să fie suspendat, având în vedere că a fost deja demis o dată de români, dar consideră că actuala iniţiativă este "o manevră pentru a prosti opinia publică".

"Nu am discutat în PNL suspendarea lui Băsescu. Dar decizia este una care nu ascunde decât o manipulare electorală pe care o văd şi elevii de gimnaziu. Sigur că Traian Băsescu merită oricând să fie demis, măcar şi pentru că a fost o dată, în mod evident, demis de poporul român. Dar ceea ce se întâmplă acum este o manevră pentru a prosti opinia publică, pentru ca să se voteze ceva care să se asocieze cu numele lui Tăriceanu. Şi este profund nedemocratic pentru că se creează confuzie atunci când românii au de luat o decizie foarte importantă, conform Constituţiei şi tradiţiei lor, şi anume cine să fie preşedinte. Are toate atribuţiile unui lucru urât, nedemocratic şi cu intenţie pur electorală", a declarat Petre Roman pentru ziarulring.ro.