Evenimentul ZileiPoliticaPetre Roman ar putea REVENI în Parlament, deși are o decizie ANI de INCOMPATIBILITATE

Petre Roman ar putea REVENI în Parlament, deși are o decizie ANI de INCOMPATIBILITATE

Petre Roman ar putea REVENI în Parlament, deși are o decizie ANI de INCOMPATIBILITATE
Conducerea camerei inferioare a Parlamentului va discuta, luni, cazul lui Petre Roman, după ce deputaţii jurişti au stabilit că încetarea mandatului de deputat al acestuia nu s-a făcut în condiţii legale. Agenția Națională de Integritate (ANI) a trimis o nouă solicitare Camerei Deputaţilor de revocare din funcţie a parlamentarului PNL Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea sa, raportul rămânând definitiv prin necontestare.

În februarie 2015, Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman şi a aprobat vacantarea locului de deputat pe Colegiul 6 din Braşov. Potrivit ANI, Roman s-a aflat în stare de incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât deţinea simultan funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Fostul premier a contestat raportul de valuare al ANI la Tribunalul Bucureşti, nu la Curtea de Apel, care era instanţa competentă. Pentru că în decurs de 6 luni contestasţia nu a ajuns la Curtea de Apel, raportul a rămas definitiv, aşa că ANI a solicitat revocarea din funcţie a parlamentarului.

Petre Roman susţine și în prezent că ANI a greşit în evaluarea sa, pentru că PFA-ul pe care îl deţine era suspendat la momentul când a devenit deputat de Braşov, iar el, din greșeală, a depus contestaţia la Tribunalul Bucureşti.


Accesează: