Evenimentul Zilei > Economie > Petre Daea, despre un proiect ce pare a fi imposibil în România. Ministrul Agriculturii are o prioritate
Petre Daea, despre un proiect ce pare a fi imposibil în România. Ministrul Agriculturii are o prioritate

Petre Daea, despre un proiect ce pare a fi imposibil în România. Ministrul Agriculturii are o prioritate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigații trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere subliniind faptul că nimeni nu ar mai trebui să distrugă ceea ce se face, pentru că nesăbuința şi lipsa de acțiune se vede.

Petre Daea a declarat că punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere pentru a se putea ajunge până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafață irigabilă.

„Să nu mai distrugem, să păstrăm ce avem! După cum se cunoaşte, în şedinţa de Guvern din data de 3 august 2022, a fost aprobat Programul Naţional pentru Infrastructura principală de irigaţii.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi interior

Conform prevederilor Legii 136/2022 trebuie să ajungem până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafaţă irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul naţional.

Petre Daea a verificat stadiul lucrărilor de la Crivina – Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi

Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere. Aşa că, astăzi, duminică, 7 august 2022, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina – Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat”, a spus ministrul Petre Daea.

Petre Daea: Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere

Ministrul Agriculturii a mai spus că „văzând staţia de pompare de la Tigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 km, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curăţire a secţiunii de scurgere, nu poţi trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor”.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Critici aduse celor care au distrus canalele şi stațiile de punere sub presiune care au fost devastate

„Nesăbuința şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului. Canalele au fost avariate, staţiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcţiune întregul sistem.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi interior

Acum trebuie să investim, curăţind secţiunea de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie şi să punem în funcţiune infrastructura secundară folosind bani europeni. Lucrările de reabilitare au început, timpul de execuţie este stabilit! Important este să avem grijă şi să păstrăm ce facem! Să nu mai distrugem!”, a concluzionat Daea în postarea sa de pe Facebook.