Așa cum arată portalul www.edupedu.ro, mai mult de 5.000 de oameni au semnat în susținerea acestei inițiative care se referă la ideea ca și părinții să aibă liber în zilele în care școlile se închid.

Motivația părinților este legată de faptul că aceștia nu au cu cine să-și lase copiii acasă, fiind vorba de micuții de vârste fragede. 

”Este ger? Vine Papa? Este vreo epidemie sau cine știe ce altă calamitate? Primăria sau Inspectoratul Școlar decid imediat școlile, grădinițele și creșele, fie că sunt de stat, fie particulare. 

Iar tu de vezi pus în situația de a găsi cât mai repede o soluție, căci un copil mai mic de șapte ani cu siguranță nu poate fi lăsat singur acasă”, iată câteva elemente ale acestui text.

Dincolo de orice, petiția îndeamnă autoritățile să găsească acele variante coerente, logice, în caz de evenimente deosebite, și nu să închidă neapărat școlile, grădinițele și creșele. 

Petiția mai susține că multor părinți le este greu, dacă nu chiar imposibil, să găsească alternativă pentru copiii lor, mai ales când sunt anunțați pe ultima sută de metri că învățământul își închide temporar porțile. 

 

 

Te-ar putea interesa și: