Fructele și legumele care gem de pesticide. Sunt extrem de periculoase
- Emma Cristescu
- 7 mai 2024, 07:23
Cele mai pline de pesticide fructe și legume. InfoCons a publicat o listă a legumelor și fructelor „care sunt mai susceptibile la invazii de dăunători sau la boli și care pot necesita tratamente cu pesticide pentru a asigura o producție suficientă și de calitate”. Acestea sunt extrem de periculoase pentru sănătate și trebuie evitate.
Cele mai pline de pesticide fructe și legume
„Este important să recunoaștem că majoritatea fructelor și legumelor pot fi crescute și cultivate fără a utiliza pesticide sintetice. Cu toate acestea, există anumite culturi care sunt mai susceptibile la invazii de dăunători sau la boli și care pot necesita tratamente cu pesticide pentru a asigura o producție suficientă și de calitate. Printre aceste culturi se numără:
1. Cartofii: Aceștia sunt vulnerabili la o serie de dăunători și boli, cum ar fi gândacii de Colorado și mucegaiul, ceea ce poate face dificilă creșterea lor fără utilizarea pesticidelor.
2. Mărul și părul: Aceste fructe sunt adesea tratate cu pesticide pentru a controla insectele și bolile care pot afecta recolta și calitatea fructelor.
3. Citricele: Portocala, lămâia și grapefruitul sunt expuse la riscul de invazii de insecte și boli fungice, motiv pentru care pot fi tratate cu pesticide pentru a le proteja.
4. Tomatele: Acestea sunt predispuse la o serie de boli și dăunători care pot afecta recolta și calitatea fructelor, cum ar fi păianjenii roșii și mucegaiul.
5. Strugurii: Grapesul este susceptibil la o varietate de boli fungice, cum ar fi putregaiul cenușiu și mucegaiul, care pot afecta recolta și calitatea strugurilor”, a scris InfoCons pe Facebook.
Ce putem face
Specialiștii au declarat că alegerea produselor certificate organic poate fi o modalitate de a minimiza expunerea la pesticide pentru consumatori. O altă soluție este alegerea produselor certificate organic.
Soluții pentru a elimina necesitatea utilizării pesticidelor
„Deși aceste culturi sunt mai predispuse la probleme fitosanitare, există totuși metode alternative de gestionare a acestor probleme care pot minimiza sau elimina necesitatea utilizării pesticidelor sintetice.
Agricultura organică și practicile agricole durabile pot implica utilizarea unor tehnici precum rotația culturilor, plantele de acoperire, utilizarea de inamici naturali ai dăunătorilor și îmbunătățirea sănătății solului pentru a reduce dependența de pesticide chimice.Alegerea produselor certificate organic poate fi o modalitate de a sprijini aceste practici și de a minimiza expunerea la pesticide pentru consumatori”, scriu reprezentanții InfoCons.