Peste 80 de veliere sportive din România şi Bulgaria au luat startul, ieri, în Golful Balcic, în cea mai mare competiţie anuală de profil de pe litoralul vestic al Mării Negre, organizată succesiv de Clubul Nautic Român şi Nautical Club Balchik, sub auspiciile federaţiilor yachting din România şi Bulgaria, potrivit consilierului editorial Dan Mihăiescu. 

Regata Internaţională Cupa Dobrogei, singura competiţie tranfrontalieră de yachting din Europa, este organizată în conformitate cu Regulamentul de navigaţie al Federaţiei Internaţionale de Yachting şi cu regulamentele claselor competiţionale, instrucţiunile şi regulamentul de cursă fiind redactate în limba engleză. Clasele competiţionale stabilite de autoritatea organizatoare sunt: Laser (Standard, Radial şi 4.7 ), Optimist şi Cadet  iar premiile vor fi acordate pe categorii de gen şi vârstă. 

Va fi realizat un punctaj general, la toate clasele de concurs, în baza căruia va fi desemnat clubul câştigător al trofeului anual transmisibil Cupa Dobgrogei, în funcţie de punctajul acumulat de echipa fiecărui club. La prima ediţie, la Techirghiol,  trofeul  transmisibil Cupa Dorogei a fost câştigat de echipa C. S. Ştiinţa Constanţa iar la ultimele două ediţii a fost adjudecat de veliştii bulgari de la OMK Nessebar.

 La ediţie din acest an s-au înscris peste 80 de velişti reprezentând 10 cluburi de yachting din Bulgaria şi România.  Regata Internaţională Cupa Dobrogei,  lansată în urmă cu şapte ani de Clubul Nautic Român şi Nautical Club Balcic, s-a dezvoltat în cadrul unui parteneriat transfrontalier, fiind susţinută anual de Primăria Balcic şi Statul Major al Forţelor Navale Române.