Asociația Litoral Delta Dunării anunță pentru deschiderea sezonului estival o mulțime de evenimente: Festival de muzică electronică, Festival gastronomic, Show de Drift, concerte, petreceri în cluburile din Mamaia şi pe plaje. Evenimentele de pe litoral debutează miercuri, 26 aprilie cu inaugurarea a opt curse aeriene de pe aeroportuil Mihail Kogălniceanu. Patru zboruri interne, Timișoara, Oradea, Cluj, Iași pentru turiștii români și alte patru curse aeriene spre și doinspre Roma, Paris, Bruxelles și MiIlano. 

Între 27 aprilie și 1 Mai, în nordul stațiunii Mamaia, pe o suprafață de 12.000 mp plajă, se desfășoară a 21 a ediție a Festivalului Sunwaves. Între 80.000 și 100.000 de iubitori ai muzicii electronice vor petrece non stop ascultând creațiile unor cunoscuți producători ai muzicii de profil. “Este un festival unic în lume ca și concept, avem déjà rezervări, cel puțin 8000 sunt din străinătate, cei mai mulți din Anglia. Ar putea fi mai mulți spectator dar sunt problem cu drumurile spre litoral” a spus, într-o conferință de presă, Ioan Borzan, organizatorul Sunwaves.

Vineri, 28 aprilie, se dă startul petrecerilor în Mamaia. Se deschid cluburile de noapte, urmând să funcționeaze până duminică, inclusiv, potrivit reprezentantului Asociației Cluburilor din Mamaia, Adrian Caraiorgu. El mizează pe prezența a cel puțin 10.000 de petrecăreți care se vor perinda prin cluburile din stațiune. “Se continuă cu un festival gastronomic, Festival du Bonheur, aflat la prima ediție. Pe o suprafață de 15.000 mp, 50 de restaurante vor oferi mâncare pentru toate gusturile și preferințele, la prețuri accesibile, pe cartele, totul fiscalizat”, a declarat organizatorul festivalului, Adrian Grecu.  

Președintele Asociației Litoral Delta Dunării, Corina Martin, a anunțat pentru 29 și 30 aprilie “showul de adrenalină și motoare turate la maxim, Mamaia și Constanța  Drift Games by the Sea”. Practic, între stațiunea Mamaia și orașul Constanța, opt piloți, campioni români și opt mașini de drift vor oferi showuri spectaculoase. Între timp, “sâmbătă deschidem, festiv, stațiunea Vama Veche și ajungem duminică pe plajă în Mamaia acolo unde lansăm mii de lampioane între Delta Dunării-Mamaia și Vama Veche într-un megaconcert pe plajă, cu  trupe foarte iubite la nivel național”. 

Potrivit Corinei Martin, peste 40.000 de turiști sunt așteptați în weekendul week-end prelungit de 1 Mai pe litoralul românesc. “Deschidem între timp, deja din această săptămână, sezonul în Delta Dunării. În total probabil că în Deltă și pe litoral, vor fi 50.000 de turiști și astfel dăm startul sezonului Litoral Delta Dunării 2017”, spune președintele Asociației Litoral Delta Dunării.(Foto Arhiva)

 

 

Te-ar putea interesa și: