Peste 50% dintre români nu consideră apa de la robinet o sursă sigură de băut. Studiu

Peste 50% dintre români nu consideră apa de la robinet o sursă sigură de băut. Studiu Sursa foto: Arhiva EvZ

Un studiu recent efectuat în statele din Europa Centrală și de Est arată că într-o proporție de 51% românii nu consideră apa de la robinet o sursă sigură de hidratare.

Peste jumătate dintre români consideră că apa de la robinet nu este sigură

Informațiile prezentate de compania Waterdrop indică faptul că 84,9% din numărul total de respondenți nu cred că apa de la robinet este o sursă sigură de hidratare. 51% dintre participanți la studiu sunt din România. În termeni comparativi, doar 5,9% dintre respondenții din Cehia sunt convinși că apa de la robinet nu este o sursă sigură. Ca alternativă de hidratare, majoritatea persoanelor consumă apa îmbuteliată sau filtrată.

Compania a luat în considerare factori precum consumul apei de la robinet, frecvenţa hidratării în sezonul rece, tipul de băuturi preferate cât și alegerile personale referitor la recipientele folosite. Concluziile studiului plasează România în  rândul statelor europene care fac eforturi pentru eliminarea masei plastice din viața de zi cu zi.

Peste jumătate dintre români n-au încredere în apa de la robinet

Sursa foto: Arhiva EvZ

Românii nu se hidratează suficient

Afirmațiile sunt confirmate de numărul mare de recipiente recilate în primele trei săptămâni de la implementarea sistemului de Garanție-Returnare. În plus, aproape 80% dintre românii participanți la studiu și-au exprimat intenția de folosi alternative sustenabile în locul recipientelor din plastic. Procentul mare arată faptul că societate noastră devine tot mai conștientă de impactul negativ al plasticului asupra mediului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Totodată, înţelegerea importanţei utilizării unor recipiente sustenabile şi reciclarea contribuie la protejarea mediului înconjurător, reducând producţia de deşeuri. Astfel, prin adoptarea unor obiceiuri responsabile, fiecare individ poate contribui la crearea unui viitor mai bun pentru noi şi toţi cei din jurul nostru", afirmă Katerina Navratilova, director general al Waterdrop CEE.

Prea multă apă poate ucide

Sursa: Arhiva EVZ

Apa de la robinet înlocuită cu cea îmbuteliată sau filtrată

Studiul mai artă că est-europenii nu se hidratează suficient pe durata sezonului rece. Peste jumătate dintre respondenți au declarat că beau în medie 3-4 pahare de apă pe zi. O cantitate insuficientă pentru hidratarea unui adult. Concluziile studiului evidențiază importanța conștientizării și totodată gestionarea corectă a hidratării zilnice.

„Cu aproape 60% dintre consumatori care atestă că uită să se hidrateze pe parcursul zilei, este esenţial să luăm măsuri proactive pentru a ne asigura că nu neglijăm una dintre nevoile vitale ale organismului nostru. O soluţie eficientă ar putea fi instalarea unor aplicaţii pe telefoanele mobile sau setarea unor alarme regulate care să ne aducă aminte că este timpul să luăm hidratarea în serios şi să avem grijă de sănătatea şi corpul nostru.

Peste 60% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat că folosirea unor astfel de tehnologii i-ar ajuta în demersul de a dezvolta un regim optim de hidratare", spun realizatorii cercetării. Cercetarea a fost efectuată prin metoda chestionarului aplicat, pe un eșantion de peste 2.000 de respondenți, potrivit agerpres.