Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.403 candidaţi la Medicină, 604, la Medicină Dentară şi 243, la Farmacie. În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea concursului din Bucureşti, vor fi puse la dispoziţie 51 de săli care au fost repartizate în incinta Facultăţii de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8) şi a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti,  în incinta Facultăţii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6) , Academia de Studii Economice Bucureşti (Cladirea Ion Anghelescu-str. Caderea Bastiliei nr.2-10 si in Cladirea Virgil Madgearu-Calea Dorobanti nr.15-17), precum şi la Universitatea Româno-Americană (Bd-ul Expoziţiei nr. 1B).

42 de Sali, pentru domeniul medicina

Astfel, pentru candidatii care vor sustine examenul de rezidentiat pe domeniul medicina au fost repartizate 42 de Sali dintre care , 21 in cadrul Facultatii de Medicina si SUUB (1.308 candidati), 10 Sali in cadrul Facultatii de Farmacie ( 348 de candidati) si alte 11 Sali, ce apartin Universitatii Romano-Americane, pentru 747 de candidati.  Pentru candidatii care vor sustine examenul de rezidentiat pe domeniul medicina dentara, in cele doua cladiri ale ASE Bucuresti, au fost repartizate 3, respectiv 2 Sali, pentru 426, respectiv 178 de candidati. De asemenea, pentru cei 243 de candidati care vor sustine examenul de rezidentiat pe domeniul farmacie au fost repartizate 4 Sali din cadrul Facultatii de Farmacie din Bucuresti. Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

Taxa de participare, 400 lei

Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie ce va avea loc pe 18 noiembrie, candidaţii au achitat o taxă de 400 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidenţiat 2018, cu 40 de lei mai mare faţă de cel din 2017 , a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, iar un procent de maxim 85% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

Potrivit organizatorilor, candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, în timp ce subiectele se vor deschide la ora 10. Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu , alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

 

Te-ar putea interesa și: