Pescari autorizaţi prinşi la braconaj

Pescari autorizaţi prinşi la braconaj

Zece pescari autorizati prinsi la braconaj în judetul Valcea. Intr-o singura zi peste 300 de kilograme de peste au fost scoase din bălti şi rauri cu setci - instrumente ilegale. “Am găsit patru pescari care aveau o paraşută cum i se spune în limbaj pescăresc de peste 100 de mp”, a spus a spus Laurenţiu Panaitescu, şeful Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura Oltenia.

Cu ajutorul setcilor pescarii fac mult rau populatiei piscicole. “Ce nu prind distrug pentru că rup solzii peştilor iar cu timpul aceştia dezvoltă boli contagioase. De exemplu, un sfert din specia caras sufera de o parazitoza în zona capului, boală apărută din cauza ranilor provocate de plase. Peştii bolnavi ar trebui îngropaţi pentru că ei sunt mâncaţi de păsări şi astfel boala se raspândeşte rapid si la păsări, se creeaza epizotii”, a mai spus Panaitescu.

Pentru braconaj de de la inceputul anului au fost ridicate o suta de premise, confiscate mai multe ambarcaţiuni  si aplicate amenzi in cunatum de 1 mil de lei

De la 1 aprilie începe perioada de prohibiţie si pentru a descuraja braconierii se vor face controale în fiecare zi, au anuntat Inspectorii Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura.

Ne puteți urmări și pe Google News