Studiu BBC: Persecuția creștină a ajuns la un nivel apropiat de cel al genocidului din cauza corectitudinii politice

Studiu BBC: Persecuția creștină a ajuns la un nivel apropiat de cel al genocidului din cauza corectitudinii politice

Persecuția creștinilor în unele părți ale lumii este la un nivel apropiat de genocid, potrivit unui raport comandat de secretarul britanic de Externe Jeremy Hunt. Studiul estimează că una din trei persoane este victimă a persecuției religioase, relatează BBC.

Creștinismul este cel mai persecutat grup religios şi numai din cauza corectitudinii din punct de vedere politic

Raportul interimar afirmă că impactul principal al "actelor genocidului împotriva creștinilor este exodul" și că creștinismul riscă "exterminarea" în unele zone din Orientul Mijlociu.

Jeremy Hunt a avertizat că religia "poate dispărea" în unele părți ale lumii, indicând faptul că creștinii din Palestina reprezintă mai puțin de 1,5% din populație, în timp ce în Irak erau 1,5 milioane înainte de 2003 la mai puțin de 120.000.  "Dovezile arată nu numai amploarea geografică a persecuției anti-creștine, ci și gravitatea ei din ce în ce mai mare". "În unele zone, nivelul și natura persecuției se apropie de definiția internațională a genocidului, în conformitate cu cea adoptată de ONU".    

Ne puteți urmări și pe Google News

Atmosfera corectitudinii politice

"Rolul misionarilor a fost întotdeauna controversat și cred că asta a determinat pe unii oameni să se ferească".  "Ceea ce am uitat în acest climat politic corect este faptul că creștinii care sunt persecutați sunt printre cei mai săraci de pe planetă".  Ca răspuns la raport, președintele Consiliului Deputaților evreilor britanici , Marie van der Zyl a spus că evreii au fost adesea ținta persecuțiilor, și s-au simțit discriminați din cauza credinței lor.  „Fie autoritar sau, de ce nu, bigotismul ascuns sub falsul pretext al religiei, rapoarte precum cel lansat astăzi ne aminteşte că există multe locuri unde creștinii se confruntă cu niveluri îngrozitoare de violență, abuz și hărțuire", a spus ea. Studiul ar trebui să publice concluziile sale finale peste câteva luni, notează BBC.