Evenimentul Zilei > Social > Pericolul din farfurie: Cancer! E unul dintre cele mai folosite alimente
Pericolul din farfurie: Cancer! E unul dintre cele mai folosite alimente

Pericolul din farfurie: Cancer! E unul dintre cele mai folosite alimente

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au ajuns la concluzia că ingerarea de carne de pui poate genera o formă de cancer al sângelui, dar și cu o creștere puternică a șanselor ca bărbații ce preferă acest tip de carne să dezvolte și cancer la prostată.

Britanicii consumă circa 1, 3 miliarde de pui în fiecare an, bazându-se pe ideea că acest fel de carne este o alternativă mult mai sănătoasă decât consumul de carne roșie.

Iată însă că oamenii de știință de la Universitatea Oxford au ajuns la concluzia că ingerarea de carne de pui poate genera o formă de cancer al sângelui, dar și cu o creștere puternică a șanselor ca bărbații ce preferă acest tip de carne să dezvolte și cancer la prostată.

La acest studiu au participat 475.000 de britanici de vârstă mijlocie, în perioada 2006-2014. Dintre aceștia, 23.000 au făcut una din formele de ecancer de mai sus.

“Ingerarea de carne de pui este clar acum asociată cu riscul de a face cancer de piele, la prostată sau un anume tip de cancer de sânge”, este alarmanta concluzie a acestui studiu. Noua descoperire necesită mai multe cercetări în domeniu.

Studiul, publicat în Journal of Epidemiology and Community Health, nu dezvăluie cu exactitate care este legătura directă dintre carnea de pui și aceste tipuri de cancer. Spre exemplu, nu s-a stabilit dacă modul în care este gătită carnea de pui accelerează sau nu aceste procese.

Un alt studiu, publicat de această dată în SUA la începutul anului, spune că femeile care au trecut de la consumul de carne de porc, miel sau vită la cel de pui au cu 28% mai puține șanse să se îmbolnăvească de cancer la sân.

De altfel, autoritatea americană care se ocupă de sănătatea publică a avertizat populația spunând că ingerarea constantă și în cantități abundente de carne roșie duce la îmbolnăvirea de cu cancer la colon și sfătuiește ca acest fel de carne să fie consumat mai mult ocazional.